Stjerneskud på Værftet

Stjerneskud på Værftet

Share with:


Tilbage i udgangen af maj måned, spiste jeg frokost sammen med min bedste veninde. Indlægget er blevet forsinket af både arbejde og ferie. Så bedre sent end aldrig kommer her mit indlæg og anmeldelse af mit stjerneskud på værftet.

Café & Restaurant Værftet i Struer

Jeg elsker at spise på Værftet! Det er den smukkeste, lyse restaurant som ligger på kajkanten af Struer Havn.

Skal jeg have en burger, så er det på Værftet den skal bestilles!

Mikkel og Camilla har drevet restauranten siden 2019 og de har skabt en spændende restaurant, som er mere med på beatet end mange andre restauranter i omegnen.

De serverer for eksempel øl fra både danske og udenlandske mikrobryggerier og har ikke bare låst sig fast på Carlsberg, Royal Unibrew eller andre store bryggerier som nogle gange kræver eneret på servering af øl i restauranterne.

De er også så småt begyndt med servering af naturvin – til min store begejstring.

Men tilbage til stjerneskuddet. Jeg havde store forventninger der skulle indfries og jeg glædede mig til at spise frokost sammen med min bedste veninde.

Stjerneskud på Værftet

Stjerneskuddet blev serveret og det så virkelig indbydende ud. Smukt anrettet med den sprøde, panko-panerede rødspættefilet på toppen. Under den lå den dampede rødspættefilet flankeret af et stykke skønt, varmrøget laks og en god håndfuld håndpillede rejer.

Et Stjerneskud på Værftet indeholder heller ikke asparges, ligesom den jeg spiste på Restaurant Ved Fjorden. På Værftet var de dog knap så heldige med erstatningen for asparges. Det var tynde skiver af fennikel, hvilket jeg normalt elsker. I denne sammenhæng virkede de desværre lidt smagsløse og tørre.

Dressingen kunne have hjulpet lidt, men dressingen var mere en mayo. Der var ikke rørt noget i dressingen. Hverken løg, syltede agurker eller surmælksprodukt.  Dette bevirkede, at jeg faktisk manglede en del syre i retten. Havde de tynde skiver af fennikel været marineret i citron eller eddike, kunne de have bidraget med syren.

Brødet har jeg desværre også fået bedre. Jeg har før spist deres rejemad på grillet surdejsbrød og brødet her virkede lidt kedeligt i forhold til.

Det bedste på hele tallerkenen var den panko-panerede rødspættefilet som var knasende sprød udenpå og saftig indeni. Den var drysset med flagesalt og sad bare lige i skabet. Jeg elsker pandestegte, bløde fiskefileter, men når en paneret fisk er lavet så godt som her, så kan det bestemt også noget.

Vurdering

Jeg vurderer retten ud fra nedenstående 6 kriterier og giver point mellem 0-5 i hver kategori.

0-11 point – 0 stjerner

12-17 point – 1 stjerne

18-24 point – 2 stjerner

25-30 point – 3 stjerner

Brødet (3 point)

Brødet var godt ristet og det var kun den sidste bid som var blevet blød. Men brødet i sig selv var ikke særligt spændende. Jeg kunne have ønsket mig et stykke af deres grillede surdejsbrød hertil.

Fisken (5 point)

Fisken var spot on! Den sprøde, panko-panerede rødspættefilet var virkelig god. Det samme gælder for den dampede fisk samt den varmrøgede laks.

Rejer og andet tilbehør (4 point)

De håndpillede rejer og sprøde fine salater var superlækre. Derudover pynter de med karse som bidrager med en skøn, pebret nuance. Derudover var der ingen overflødig pynt, heller ikke agurk eller tomat. Tomat kunne dog have bidraget med lidt syre til retten.

Dressing (3 point)

Dressingen var mere en mayonnaise end en dressing. Normalt elsker jeg at få hjemmerørt mayo til min mad, men når der i den grad mangles syre i resten af retten, ville en syrlig dressing have været at foretrække. Mayonnaisen smagte dejligt og var hjemmerørt, men passede ikke helt til stjerneskuddet.

Asparges (1 point)

Ingen asparges, men tynde strimler af fennikel i stedet. Havde fenniklen været marineret i en syrlig marinade kunne det have trukket op. Men som den blev serveret her, var den desværre ligegyldig og virkede tør.

Value for money (4 point)

Til 188 kroner for stjerneskuddet synes jeg stadig at du får noget for dine penge.

Fisken var helt perfekt, det samme var rejerne, mayonnaisen var hjemmerørt og salaterne friske. Der kan ikke sættes en finger på håndværket i køkkenet, så jeg ville bestille stjerneskuddet igen, hvis de ville sørge for lidt ekstra syre i retten.

Samlet vurdering

Vurderingen ender på 2 stjerner med 20 point.

Måske er du mere til en fed mayo fremfor end syrlig dressing? I så fald er stjerneskuddet lige noget for dig.

Man kan sige at Værftets stjerneskud skiller sig ud fra de 2 forrige steder (Tambohus Kro og Restaurant Ved Fjorden) ved at serverer en paneret, sprødstegt filet i retten og dette kan også være en grund til at vælge Værftet.

Hvorom alting er, så er Værftet et af mine favorit steder i Struer og omegn og jeg kan kun opfordrer dig til at kigge forbi deres smukke, hyggelige restaurant på havnen i Struer.

Her spiser man nemlig godt.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *