Stjerneskud på Tambohus Kro

Stjerneskud på Tambohus Kro

Share with:


Her i weekenden spiste jeg et stjerneskud på Tambohus Kro.

Mange skuffende serveringer af stjerneskud igennem tiden har gjort, at jeg har afholdt mig fra at bestille et de seneste år. Men nu skal det være slut.

Vi har efterhånden en del rigtig gode spisesteder i Struer og omegn og mange har et stjerneskud eller deres version af et på menuen. Og helt ærligt, hvad er mere nærliggende at spise her til sommer på de nordvestjyske restauranter end et stjerneskud?

Dårlige oplevelser

Nu tænker du måske, hvad det præcist er, som jeg har haft lidt stramt med i forhold til stjerneskud.

2 ting!

Brød og asparges.

Alt for mange gange har jeg fået serveret stjerneskud på toastbrød (!) eller almindeligt hvidt franskbrød uden struktur. Der er som regel for lidt brød i forhold til fyld og dette gøres endnu mere tydeligt hvis retten serveres med asparges fra dåse eller glas. For når først væden fra aspargesene rammer brødet, så har du pludseligt brødgrød med fisk på din tallerken.

Derudover så kan kvaliteten af fisk, rejer og dressing være svingende, men oftest er det altså brød og asparges som ødelægger det for mig.

Derfor starter jeg også min lille stjerneskudsturné på Tambohus Kro. For jeg har behov for en god oplevelse at starte på. Ellers er jeg bange for at projektet allerede strander efter første besøg.

Stjerneskud på Tambohus Kro

Tambohus Kro skuffede på ingen måde – jeg fik præcis den gode oplevelse jeg havde håbet på!

På tallerkenen er stjerneskuddet nærmest anrettet som en saml-selv ret, hvilket fungerer rigtig godt. På denne måde bliver fisken og brødet nemlig ikke blødt og trist inden tallerkenen sættes på bordet.
Retten består af stegt og dampet rødspættefilet med rejer, koldrøget laks, sprøde salater og dressing, serveret på et stykke ristet brød.

Jeg drak et glas tør riesling fra Fritz Haag til stjerneskuddet. Et rigtigt godt glas og match i øvrigt.

Vurdering

Jeg vurderer retten ud fra nedenstående 6 kriterier og giver point mellem 0-5 i hver kategori.

0-11 point – 0 stjerner

12-17 point – 1 stjerne

18-24 point – 2 stjerner

25-30 point – 3 stjerner

Brødet ( 4 point )

1 tyk skive perfekt smørristet brød. Det kunne have bidraget med lidt ekstra struktur, hvis det havde været surdejsbrød.

Fisken ( 5 point )

Den pandestegte fiskefilet er ikke paneret, men blot vendt i mel. Man kan sige at den derved ikke bidrager med det sprøde, men da brødet er sprødstegt, mangler jeg det ikke. Derudover serverer de deres stjerneskud med et stykke lækkert koldrøget laks.

Rejer og andet tilbehør ( 5 point )

Tilbehøret til stjerneskuddet er selvfølgelig rejer, tomater, lidt agurk og spæde, sprøde salater. Nogle vil måske mene, at mængden af rejer kunne være større, men personligt så foretrækker jeg til enhver tid, en mindre mængde håndpillede rejer som i dette tilfælde, frem for større mængder rejer af mindre god kvalitet. Salaterne er sprøde og friske. Det samme gør sig gældende for agurk og tomat.

Dressing ( 4 point )

Dressingen er en klassisk, hjemmerørt rød dressing med en fin balance mellem fedme, sødme og syre. Jeg mangler lidt ”bid” i dressingen i form af syltede agurker eller lidt tabasco. Men det er igen en smagssag og min personlige præference.

Asparges ( 5 point )

De hjemmesyltede hvide asparges på Tambohus Kro er en stjerne på en tallerken. Krofatter Karsten står personligt selv og sylter de hvide asparges, og de kan på ingen måde sammenlignes med en tarvelig asparges fra dåse. Toppoint!

Value for money ( 5 point )

Et stjerneskud på Tambohus Kro koster 225 kroner. Det er i den dyre ende, men i min verden hver en krone værd når smag, kvalitet og håndværk er så åbenlys.

Samlet vurdering

Samlet set får dette stjerneskud næsten topkarakter – 28 point ud af 30 mulige. Det er svært at gøre det meget bedre end de gør det på Tambohus Kro. Derudover så ligger kroen naturskønt med egen lille naturhavn, dejligt ishus og en flydende sauna.

Snyd ikke dig selv for et besøg på denne dejlige kro og badehotel.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *