Fjordskud på Restaurant Ved Fjorden

Fjordskud på Restaurant Ved Fjorden

Share with:


I fredags blev det så tid til at spise et Fjordskud på Restaurant Ved Fjorden i Struer.

Ligesom forventningerne var høje da jeg var på Tambohus Kro, ligeledes var forventningerne skruet i vejret denne gang. For man spiser godt på Restaurant Ved Fjorden.

Jeg havde inviteret min faster på frokost på Restaurant Ved Fjorden, og hvor jeg selvfølgelig skulle smage deres version af et Stjerneskud, så bestilte hun deres fiskedeller med hjemmerørt remoulade. Fiskedellerne spiste vi en del af under corona, da de solgte dem ud af køkkenvinduet under nedlukningen. De er virkelig gode!

Fjordskud på Restaurant Ved Fjorden

Fjordskuddet er anrettet og klar til at blive spist da det bliver serveret.
Fjordskuddet består af 2 pandestegte rødspættefileter, et stykke varmrøget laks, håndpillede rejer, dressing og urter serveret på hjemmebagt ristet brød.

Jeg leder forgæves efter asparges. Det er der en grund til. Aspargesene er simpelthen fravalgt pga. den korte danske sæson. På denne måde slipper de for at skulle gå på kompromis med kvaliteten resten af året. Det er noget som jeg har respekt for og jeg elsker, at de tænker ud af boksen og finder en god erstatning for en råvare som ikke er tilgængelig, i stedet for at ty til asparges på dåse eller glas – TAK!

Til gengæld er der masser af skøn dild, snittet radicchio og papirtynde skiver af sprød kinaradise på toppen og det er rigtig lækkert.

Da jeg skulle køre efter frokosten, havde jeg ikke lyst til vin denne gang, men fik anbefalet en gourmetdrik uden alkohol fra Arensbak. En fermenteret te som lignede orangevin i glasset. Et rigtig godt alternativ til hvidvinen. Både min faster og jeg selv var meget begejstrede.

VURDERING

Jeg vurderer retten ud fra nedenstående 6 kriterier og giver point mellem 0-5 i hver kategori.

0-11 point – 0 stjerner
12-17 point – 1 stjerne
18-24 point – 2 stjerner
25-30 point – 3 stjerner

BRØDET (4 point)

Brødet er et lyst brød uden kerner, og normalt en type brød som bliver blødt ret hurtigt, når det bruges til et stjerneskud. Brødet var dog sprødt og lækkert til allersidste bid. Det var ikke smørristet, men blot ristet godt.

FISKEN (5 point)

De pandestegte rødspættefileter var ikke paneret i rasp, men blot vendt i mel inden stegning. Men med det sprødristede brød var der masser af knas og struktur i retten, så der manglede på ingen måde panering. Laksen som blev serveret til fjordskuddet, var varmrøget og dejligt mager. Faktisk bare noget af det bedste varmrøgede laks jeg længe har spist.

REJER OG ANDET TILBEHØR (4 point)

Tilbehøret til den lækre fisk er selvfølgelig rejer. Igen er det håndpillede rejer og der vil for nogle være for lidt af dem. Men jeg er igen bare glad for kvalitet frem for kvantitet. Derudover er der som beskrevet sprød radicchio, kinaradise, masser af frisk dild på toppen og lidt tomat samt blåmuslinger ved siden af.
Min eneste anger – og den er ærligt talt ikke særligt stor, er icebergsalaten. Bevares, den smager faktisk godt og bidrager med lidt sprødhed, men det ville bare være lidt mere lækkert med nogle sprøde friisee salater eller lignende.

DRESSING (4 point)

Dressingen smager dejligt og er serveret i tilpas mængde, så fisk og brød ikke svømmer i det og gør alting blødt. Igen, så kan jeg godt lide at der er lidt ”bid” i dressingen i form af syltede agurker eller lignende, men med den tyndt skårne kinaradise, så bidrager den fint med lidt knas.

ASPARGES (3 point)

Nu har vi så balladen. For hvordan anmelder man deres asparges, når der ikke var nogle.
Det er ret nemt. Så vurderer jeg deres alternativ i stedet.
For selvom jeg ikke kan give toppoint i kategorien, så er den sprøde kinaradise bare en glimrende substitut.
Jeg tror faktisk at jeg på et tidspunkt skal prøve at lave et fjordskud med kinaradise herhjemme.

VALUE FOR MONEY (5 point)

Et Fjordskud hos Restaurant Ved Fjorden koster 218 kroner. Det er i min verden en helt fair pris for fjordskuddet, når det nu er så lækkert som det er. Det er stadig i den lidt dyre ende for et stjerneskud, men det er bestemt pengene værd.

SAMLET VURDERING

Samlet set render pointene op i 25 point, og derved redder Fjordskuddet sig lige de 3 stjerner, for det smager bare rigtigt dejligt, også selvom der ikke var asparges til retten.
Restauranten ligger ved lystbådehavnen i Struer og du har med andre ord den fineste udsigt imens du nyder din mad. De har både indendørs og udendørs siddepladser.
Er du ikke til stjerneskud eller Fjordskud som det hedder hos dem, så kan deres hjemmelavede fiskedeller med remoulade og deres Moules Frites også varmt anbefales.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *