Pandekager med øl og citron

Pandekager med øl og citron

Share with:


Jeg har altid lavet pandekager efter Frk. Jensens kogebog. Det vil sige, det gjorde jeg indtil min mand, med julelys i øjnene, forklarede hvor gode hans mors pandekager, lavet med øl og citronskal, er. Efterfølgende har jeg lavet disse pandekager med øl og citron nogle gange og må bare konstaterer, at de er virkelig gode.

Mængden af mælk kan varierer i denne opskrift, da det afhænger af størrelsen på æggene man bruger, såvel som hvor tyk/tynd man ønsker pandekagedejen. Personligt kan jeg bedst lide at arbejde med en lidt tyndere pandekagedej, da jeg ikke har lært at fordele dejen med den lille trærulle som ofte følger med pandekagepander.

Pandekager med øl og citron har fornemmelsen af lidt bitterhed fra øllet og friskheden fra citronen. Derudover kan man, når man rammer den helt rigtige mængde smør og den helt rigtigt temperatur på panden, lave den smukkeste og sprødeste “blondekant” på pandekagerne. De får et skønt knas med masser af smørfylde.

Pandekager med øl og citron

(10-12 stk)

300 gram mel
1/2 tsk salt
2 tsk sukker
1 tsk kardemomme
3 æg
33 cl lys øl
2-3 dl mælk
3 spsk olie
Skal fra ½-1 øko citron

Endvidere

Rigeligt smør til stegning

Dejen

Bland mel, salt, sukker og kardemomme i en skål.

Pisk æg og øl i de tørre ingredienser. Gerne lidt ad gangen, for at undgå klumper i dejen.

Tilsæt herefter mælk lidt ad gangen, indtil dejen har konsistens som piskefløde.

Rør til sidst olien og revet citronskal i dejen og lad den hvile i 30 minutter.

Efter de 30 minutter vurderer du lige om dejen er for tyk. Er den det, giver du den endnu en smule mælk.

Bagning

Jeg bager altid mine pandekager i smør – ca. 1 tsk pr. pandekage.

Lad panden blive godt varm, men ikke så varm, at smørret branker når du smider det på.

Når smørret er smeltet og er bruset af, tilsættes ca. 1 dl dej i midten af panden alt imens panden vippes forsigtigt rundt, så dejen kan fordele sig.

Vil dejen ikke rigtig løbe ud i panden inden den sætter sig, skal den muligvis have lidt mere mælk.

Er du ny i pandekagebagning, så fortvivl ej hvis de første du laver, er underlige at se på. Du skal nok komme efter det – øvelse gør mester!

Server de lune pandekager med syltetøj/marmelade, sirup, is – you name it!

Du kan også bruge dem til at lave Crepe Suzette.

Det er kun fantasien der sætter grænser.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *