Spaghetti med blæksprutte

Spaghetti med blæksprutte

Share with:


I dag er det min fødselsdag. Jeg bliver 41 år gammel (eller ung om man vil) og jeg er gud ske lov et andet sted i dag end jeg var for 1 år siden. Dagen er gået med arbejde, søde lykønskninger fra nær og fjern, et super spændende møde om min blog og en skøn, let aftensmad med min mand. Det blev til denne lette spaghetti med blæksprutte og et glas rosé. Når vejret ikke tillader rosé på terrassen, så må man drikker den i stuen i stedet.

Spaghetti med blæksprutte

(2 personer)

300 gram rengjort blæksprutte (fersk eller frosset)
75 gram smør
2-3 fed hvidløg
1 lille rødløg
150 gram San Marzano tomater
1 øko citron
1 bundt/potte persille
Olivenolie
Salt og peber

Endvidere

300 gram spaghetti

Kog den rensede blæksprutte i letsaltet vand i 35-40 minutter til den er mør. Vandet skal blot simre, ikke spilkoge.

Tag blæksprutten op af kogevandet (gem vandet) og lad dem køle nogle minutter. Skær dem herefter i mundrette stykker /skiver. Pil og hak hvidløgsfeddene fint. Halver rødløget og skær det i tynde skiver. Skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker.

Smelt smørret på en pande ved svag til jævn varme. Kom blæksprutte, rødløg og hvidløg på panden og lad det småsimre i smørret. Krydr med salt og peber. Efter 5 minutter tilsættes tomaterne til panden og vendes i.

Imens koges spaghettien. Du kan sagtens spæde mere vand i kogevandet fra blæksprutten og koge spaghettien heri.

Skyl persillen og hak den så fint eller groft som du synes. Riv citronskallen fra citronen. Pres citronen så du har ca. 3 spsk saft. Tilsæt hvidvin, det meste af persillen og citronskallen samt citronsaften til blæksprutten og lade det koge igennem. Vend den færdigkogte spaghetti heri og smag til med salt og peber.

Hæld lidt god ekstra jomfruolivenolie over retten, drys med den resterende persille og citronskal samt lidt flagesalt og server.

Og drop bare tanken om at rive parmesan henover – den er bedre uden…



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *