Cronut med nougat og appelsin

Cronut med nougat og appelsin

Share with:


Dette års fastelavnsbolle på bloggen er faktisk slet ikke en bolle. Det er en cronut med nougat og appelsin.

Det behøver nemlig ikke altid at være omfattende eller dyrt at servere lækkert bagværk.

Jeg plejer at købe cronuts (CroDots) i Lidl, men kan du ikke få fat i dem, så kan du sagtens lave opskriften med en smørcroissant i stedet for.

Cronut med nougatcreme og appelsin

(6 stk)

Nougat creme

300 gram blød nougat
4 dl piskefløde
Skal af 1 øko appelsin
Evt. 2 teskefulde Grand Marnier eller anden appelsinlikør

Endvidere

6 Cronuts

150-200 gram appelsinmarmelade

Pynt

Ristede, afskallede hasselnødder

Appelsingranulat (jeg bruger denne fra Mill & Mortar)

Evt. spiseligt guldstøv

Nougatcremen

Skær nougat i mindre tern.

Kom piskefløden i en lille gryde og varm den op ved svag til jævn varme. Den skal lige nærme sig kogepunktet, men ikke koge.

Tag gryden af varmen og kom nougatternene i den varme fløde.

Lad dem stå og smelte lidt inden der røres rundt i fløden. Rør indtil nougaten er helt smeltet. Tilsæt revet appelsinskal og evt. appelsinlikør.

Kom cremen i en lav, bred skål, et fad eller lignende.

Stil cremen til afkøling i køleskabet i minimum 6 timer, men meget gerne natten over.

Anretning og servering

Er cronuts bagt på selve dagen, behøver du ikke gøre noget ved dem inden de fyldes.

Har de f.eks. været opbevaret på frost, så giv dem lige 5-8 minutter i en 170 grader varm ovn.

På den måde bliver dejen sprød igen. Gør det gerne 1 times tid i forvejen så de kan nå at køle af igen.

Skær cronuts igennem så du har en top og en bund. Kom appelsinmarmelade på både top og bund – men lidt mindre på toppen, da det ellers bare render ud når kagen lægges sammen.

Kom nougatcremen over i en skål egnet til at piske den i. Pisk den til et ret fast skum.

Kom nougatcremen i en sprøjtepose med en tyl af eget valg. Fordel cremen på de 6 bunde, men gem en lille smule til at pynte med til sidst.

Læg toppen forsigtigt på bundene og sigt appelsingranulat over kagen. Har du ikke tørret appelsingranulat, Så brug flormelis i stedet.

Pynt kagerne med et par dutter nougatcreme, hele eller halve ristede hasselnødder og evt. lidt spiseligt guldstøv.

Kan også bare pyntes med almindeligt krymmel, glasur eller andet farverigt pynt.

Kun fantasien sætter grænser.

Lad gerne de fyldte cronuts stå køligt ca. 30 minutter, så cremen lige kan sætte sig. Kan du ikke vente, så gør det såmænd heller ikke noget.

Det anbefales at spise dem med gaffel (og kniv til hjælp)

Velbekomme!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *