Salat med aspargesbroccoli og feta

Salat med aspargesbroccoli og feta

Share with:


Vi er kommet på den anden side af nytår og tilbudsaviserne bugner af frugt, grøntsager og skyr. Jeg elsker det! Der er så mange muligheder for at lave spændende salater og tilbehør. F.eks denne simple, men virkelig smagfulde og mættende salat med aspargesbroccoli og feta.

Aspargesbroccoli, broccolini eller bimi som den også kaldes, er en af mine yndlingsgrøntsager.

Den smager skønt nænsomt stegt på panden med lidt smør og salt, dampet med lidt olivenolie og salt eller som her; stegt af ved høj varme, serveret med feta, aromatiske pistacienødder og en cremet pesto.

Den gør sig godt både som en mættende frokostsalat eller som tilbehør til aftensmaden.

Kan du ikke få fat i aspargesbroccoli, kan almindelig broccoli sagtens bruges. Skær blot broccolibuketterne over på langs, så de kan få en stegeflade og derved mere smag.

Salat med aspargesbroccoli og feta

(2 pers. som tilbehør / 1 person som frokost)

200 gram bimi / aspargesbroccoli
75-100 gram feta
2-3 spsk pistaciekerner
2 spsk olivenolie
Lidt citronsaft
Salt og peber

Evt. en lille håndfuld sprød rucola

En god, hjemmelavet pesto – f.eks denne persillepesto

Skyl broccolien og skær den tørre del af stokken. Vend broccolien i 1 spsk olivenolie og steg dem på en pande ved høj varme. De skal tage farve, men ikke blive svedne. Vend dem nogle gange under stegningen for at undgå dette. Krydr med salt og peber.

Når broccolien er stegt færdig, lægges den til afkøling på et fad, en tallerken eller lignende. Den skal ikke nødvendigvis blive helt kold, men bare lun.

Dryp broccoli med friskpresset citronsaft og lidt mere olivenolie. Fordel feta og pistaciekerner over broccolien og evt. lidt rucola eller sprød, grøn salat.

Server salaten med pestoen og måske en skive surdejsbrød eller lidt lufttørret skinke.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *