Fiskefrikadeller med pastinakfritter

Fiskefrikadeller med pastinakfritter

Share with:


Fisk og fritter er en favorit hjemme hos os. Det kan enten være som Fish´n´chips, pandestegte fiskefileter med ovnkartofler eller som her; fiskefrikadeller med pastinakfritter.

En god hjemmelavet fiskefrikadelle er meget mere lækker kontra den færdigkøbte, eller dellen stegt på finthakket, færdigrørt købefars.

Fiskefrikadeller med pastinakfritter

Jeg har igennem nogle år lavet fiskefrikadeller med svingende held og resultater.

Nu synes jeg endelig at jeg har ramt den rigtige konsistens og smag.

Smagen kommer bl.a af en krydderiblanding fra USA som hedder Old Bay Seasoning, men som desværre ikke kan findes på krydderihylden i det lokale supermarked. Derfor har jeg måttet ty til en hjemmeblandet version af krydderiet.

Find opskriften længere nede på siden.

Til en god fiskefrikadelle hører sig en god remoulade. Heldigvis er det slet ikke svært at røre sådan en og den er bare bedre end den købte fra Graasten eller K-salat.

Fiskefrikadeller

(10-12 stk.)

450-500 gram torsk eller mørksej
1 løg
1 tsk fiskekrydderi
½ tsk salt
1 dl mælk
1 dl mel
1 æg

Smør/olie til stegning

Gå fisken efter for ben. Skær fisken i mindre stykker. Pil løget og skær det i kvarte. Kom løget i en foodprocessor med hakkekniv og hak det lidt groft. Tilsæt fisken og kør til du har en grov fars. Sørg for at skrabe løg ned fra siderne af skålen så de bliver hakket med fisken.

Har du ikke en foodprocessor, så bestil din fisk hakket hos din fiskehandler og riv løget på et rivejern i stedet for.

Når fisk og løg er hakket groft sammen skrabes det over i en røreskål. Tilsæt fiskekrydderi og salt og rør det god sammen. Tilsæt mælk og rør. Derefter tilsættes mel og der røres godt. Til sidst tilsættes ægget og når farsen er rørt færdig, stilles farsen på køl i 30 minutter.

Når farsen har hvilet, varmes en stegepande (28 cm) op ved jævn varme. Kom ca. 50 gram smør og evt. lidt olie på panden. Lad fedtstoffet bruse af, form herefter fiskedellerne med en ske og steg dem til de er faste, gyldne og sprøde.

Pastinakfritter

(4 pers.)

1 kg pastinakker

2-3 spsk olie (olivenolie eller rapsolie)
Salt og peber

Skræl pastinakkerne og skær dem i ensartede stave (ca. 1-1½ cm i tykkelse).

Vend dem med olie, salt og peber på en bageplade beklædt med bagepapir.

Steg dem i en forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) i 25-30 minutter til de er gyldne og sprøde. Stegetiden kan svinge lidt alt efter hvor små/store pastinakstavene er skåret ud.

Skru evt. ovnen op til 225 grader de sidste 5 minutter, hvis du synes at de mangler lidt farve og sprødhed.

Hjemmerørt remoulade

1 dl god, gerne hjemmerørt mayonnaise
1 dl Piccalilly remouladepuré
1 dl græsk yoghurt 10%
1/4 tsk gurkemeje (kan udelades)

Salt og peber
Sukker
Eddike

Rør først mayonnaise med remouladepuré og gurkemeje. Tilsæt græsk yoghurt og vend det sammen.

Smag remouladen til med salt, peber, sukker og evt. eddike efter egen smag.

Lad gerne remouladen stå og trække på køl et par timer inden den spises.

Fiskekrydderi

1 spsk sellerisalt
1/4 tsk paprika
1/8 tsk stødt sort peber
1/8 tsk cayennepeber
1 knivspids sennepspulver
1 knivspids muskatnød
1 knivspids stødt kanel
1 knivspids stødt kardemomme
1 knivspids stødt allehånde
1 knivspids stødte nelliker
1 knivspids stødt ingefær

Bland alle ingredienserne sammen i et lille glas med låg eller lignende og ryst/rør det godt sammen.

Servering

Server fiskefrikadeller med pastinakfritter sammen med den hjemmerørte remoulade, citronbåde og måske en klassisk gulerodssalat.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *