Rosinscones med clotted cream

Rosinscones med clotted cream

Share with:


Hvis der er noget som jeg har set frem til at smage igennem mange år, så er det rosinscones med clotted cream. En smørbagt, smuldrende bolle og tyk, fed creme af fløde som briterne spiser til. Nu fik jeg så endelig smagt det igår. Min kæreste havde simpelthen købt et lille bæger i England og pakket det fornuftigt ind, så det kunne klare en lille flyrejse og en times tid i en bil efterfølgende. Sammen med det lille bæger clotted cream, fulgte en opskrift på scones med rosiner, som han havde fået af den venlige café ejer fra Coach House i Brightlingsea. Det var super nemt at bage scones og resultatet var rigtig lækkert – specielt serveret med svigermors sommermarmelade og clotted cream.
Uhmmmm……

Opskriften jeg fik var med engelske mål og jeg har gjort mit bedste for at “fordanske” den. Scones hæves udelukkende ved hjælp af bagepulver og derfor skal de heller ikke hæve inden bagning. Den ret store mængde bagepulver skyldes at den oprindelige opskrift var med selvhævende mel – noget som vi ikke rigtigt bruger herhjemme. Så det er altså ikke en fejl at der står 40 gram bagepulver. 

Rosinscones med clotted cream

(10-12 stk)

480 gram mel
40 gram bagepulver
125 gram smør
60 gram sukker
2 æg + mælk til 2½ dl
En god håndfuld rosiner

Æg til pensling.

Smuldr smørret ud i mel og bagepulver til det ligner brødkrummer. Tilsæt sukker og rosiner. Pisk æggene sammen i en målekande og kom mælk ved, så du har 2½ dl ægge/mælkeblanding. Rør hurtigt æg/mælk i brødkrummerne. Du skal ikke røre for længe og dejen skal ikke æltes. Den skal blot samles. Drys lidt mel på bordet og rul dejen let ud på bordet eller tryk den ud med fingrene til ca. 2 cm tykkelse. Skær eller udstik 10-12 scones og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist efter bagning.

Ved servering skæres scones over og smøres med smør. Kom lidt lækkert syltetøj eller marmelade på og top med clotted cream (hvis du kan skaffe det), ellers vil jeg tro at en skefuld creme fraiche 38% ville være en fin erstatning. Server en dejlig kop the med mælk til og så er der dømt “Afternoon Tea”.

Du kan også servere andre former for tilbehør til dine scones.

Syltede brombær
citrus curd
Citrus curd
Mirabellemarmelade med gulerod
Strandmarmelade med ristede mandler


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *