Mirabellemarmelade med gulerod

Mirabellemarmelade med gulerod

Share with:


Her i weekenden lavede min kæreste mirabellegrød til mig. Jeg har aldrig fået mirabellegrød før, men jeg blev meget begejstret for det. Én af de ting jeg blev begejstret over, var den smukke orange/gule farve som grøden fik. Den mindede mig om, når min mor havde købt appelsin og gulerodsmarmelade, som var en af mine absolutte favoritter i min barndom. Så vi plukkede endnu en skålfuld mirabeller og så blev der lavet mirabellemarmelade med gulerod. Marmeladen blev helt perfekt, og den er ret billig at lave, for du kan være heldig at finde mirabeller mange steder i byen, i læhegn, parker osv.

Mirabellemarmelade med gulerod

400 gram udstenede rød/gule mirabeller
60 gram fintrevet gulerod
200 gram sukker
½ dl vand
1 tsk melatin + lidt ekstra sukker
Atamon

De udstenede mirabeller, vand og sukker kommes i en gryde og bringes i kog. Tilsæt gulerod og lad mirabellerne koge møre. Når blandingen ligner en tynd grød med frugtstykker, blandes 1 tsk melatin med 1½ spsk sukker og røres i grøden. Lad grøden koge i 2 minutter og tag den så af varmen. Tilsæt ½-1 tsk atamon til den varme marmelade og hæld den på atamonskyllede glas.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *