Rødkålsalat med Høgelund og pærekompot

Rødkålsalat med Høgelund og pærekompot

Share with:


Jeg har en stor svaghed for ost. Faktisk skal der ret meget mug, skimmel og lugt til før jeg bliver afskrækket. Der er så vidt jeg husker kun én ost som jeg ikke har brudt mig om og det er fåremælksfeta. Jeg har mange yndlingsoste  men en af dem som står allerhøjest på listen er Blå Høgelund fra Arla Unika. Den køber jeg som regel nogle gode stykker med hjem af, når jeg engang imellem er i København. Den sidste lille klump Høgelund som jeg havde tilbage blev igår anvendt i en rødkålsalat sammen med en skøn karamelliseret pærekompot og ristede mandler. Nu går jeg bare og glæder mig til at komme til København i næste uge, og til at få fyldt køleskabet op med lækker ost.

Opskriften på pærekompotten fandt jeg på Mettes blog – “becauseitmatters”. Jeg har også lavet kompotten som tilbehør til ost, bl.a. “Gnalling” som også er en Unika ost. Den er supernem at lave og den smager så englene synger. Her i rødkålsalaten fungere den både som fyld og dressing og er et godt modspil til den kraftige og lidt salte ost.

Rødkålsalat med Høgelund og pærekompot

1 portion karamelliseret pærekompot
1/4 rødkål
2-3 spsk Blå Høgelund eller anden blåskimmel ost
1 håndfuld ristede mandelsplitter
Evt. lidt salt

Riv rødkålen meget fint på et mandolinjern. Har du ikke et mandolinjern så snit rødkålen så fint som du overhovedet kan. Vend pærekompotten i kålen og lad det trække et par timer. Smag salaten til med lidt salt hvis du synes den trænger. Anret salaten i en skål eller et fad og fordel osten henover. Slut af med de ristede mandelsplitter.

Vi spiste salaten til kalvebrisler, kartoffelfondant og cognacsauce…. Mums!!4 thoughts on “Rødkålsalat med Høgelund og pærekompot”

 • Hej Charlotte,

  Sikken en skøn kombination, den tror jeg ikke, jeg selv var kommet i tanker om.
  Skønt at se pærekompotten brugt på en ny måde.
  Og dejlig blog, du har!
  På Tistrup mejeri ved Esbjerg samt Salling i Århus og Ålborg kan du også finde Unika produkter 🙂
  Hav en dejlig søndag aften.
  Mange hilsner, Mette

 • Hej Camilla.

  Tak for det… Det var faktisk lidt af en succes, hvis jeg selv skal sige det. Det er så fedt når en tanke bliver lige så god i virkeligheden som "på tegnebrættet".
  Har lige været omkring din blog og er VILDT begejstret. Ved godt hvor jeg fremover vil læse om god ost og hente inspiration. Fedt med en osteblog… 🙂

  Ha´ en dejlig dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *