Kryddersmør med løgblomster

Kryddersmør med løgblomster

Share with:


Der er, i løbet af et år, en del sæsoner i mit køkken som jeg ser ekstra meget frem til. De fleste kan nikke genkendende til glæden over årets første stenbiderrogn, asparges, søde danske jordbær og duften af hyldeblomsterne når de springer ud. Lige nu står purløgsblomsterne i fuldt flor og det betyder for mit vedkommende at alle mine salater, mine kartoffelmadder – ja, alle retter hvori løgsmag indgår, bliver ekstra smukke og smagfulde. Det er måske mit pynte-gen som går full retard her, men jeg elsker altså de blomster. Dette er en super simpel opskrift, som passer perfekt til sommerens grillmad, både ovenpå en grillet bøf, som tilbehør til lækkert brød eller som et ekstra krydderi ovenpå et spejlæg; kryddersmør med løgblomster.

Denne opskrift minder mig om vores bryllupsrejse til København i 2015. Vi spiste middag på Geranium og fik bl.a. en brødservering bestående af det lækreste brød og smør rørt med løgblomster. Vinen blev til denne ret skiftet ud med en æblemost tilsat kamilleblomst. Det var himmelsk!

Jeg var så heldig at jeg både kunne finde purløgsblomster og ramsløgsblomster til denne portion. Ramsløgsblomsterne tilfører en dejlig hvidløgssmag til smørret. Ramsløgsblomsterne er nu ved at være afblomstret, men purløgsblomsterne står stadig i fuld flor.

Kryddersmør med løgblomster

200 gram smør
10-12 blomsterskærme fra purløg
10-12 blomsterskærme fra ramsløg
½ tsk flagesalt

Tag smørret ud fra køleskabet og skær det i mindre tern. Lad smørret stå ved stuetemperatur indtil det bliver blødt. Skyl og pil imens blomsterskærmene fra purløg og ramsløg. Rør blomsterskærmene i det bløde smør sammen med flagesaltet. Nu kan du enten rulle smørret til en rulle i husholdningsfilm, udportionere smørret i mindre beholdere eller bare komme smørret i en beholder. Stil smørret på køl og lad det sætte sig.

Server smørret til din grillmad, til lækkert brød eller som min søn i øjeblikket foretrækker; en god klat smør ovenpå sit spejlæg til morgenmad.

Kryddersmør med løgblomster

Tidligere på sæsonen kan man også lave denne skønne udgave af kryddersmør med ramsløg og citron.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *