Klatkager med karamelsauce og æbler

Klatkager med karamelsauce og æbler

Share with:


I samarbejde med By Svane

Hjemme hos os har ungerne en klar favorit når det kommer til morgenmad; klatkager!
Derfor koger vi næsten altid for meget risengrød når det er på menuen til aftensmad. Disse klatkager er krydret med Morgendrys fra SMAG By Svane. Et skønt mix af vanilje, kanel og kardemomme. Denne blanding skriger bare på æbler, smør og sirup. Så her får i opskriften på en knap så lødig, men sindsygt lækker, morgenmadsret; klatkager med karamelsauce og æbler.

Klatkager med karamelsauce og æbler

Klatkagerne

(ca. 20 stk)

900 gram kold risengrød (min opskrift på risengrød finder du her)
3 æg
3 tsk morgendrys
3 spsk mel
1½ tsk bagepulver
Smør til stegning

Karamelsauce med æbler

1½ dl lys sirup
75 gram smør
2 æbler – vælg gerne en frisk/syrlig sort og helst danske

Klatkagerne

Rør æggene ud i del kolde risengrød. Bland Morgendrys, mel og bagepulver og sigt blandingen i risengrøden. Ved at sigte mel og bagepulver, så undgår man klumper af samme i dejen.

Varm en pande op ved jævn varme. Kom en god klat smør på panden og kom klatter af dej på panden, ca. en spsk dej til hver klatkage. Hvis du bruger en 28 cm pande, så steg 4 stk. ad gangen. Klatkagerne er klar til at bliver vendt når dejen bobler i midten af kagen og siderne begynder at stivne. Du kan holde klatkagerne lune i en 100 grader varm ovn, imens du steger resten af dine klatkager.

Karamelsauce og æbler

Når du har stegt alle dine klatkager, tjekker du lige om panden trænger til at blive tørret af for rester af dej. Ser panden fin ud, smider du bare sirup og smør på panden og lader det koge op. Vask æblerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær æbler i grove skiver og kom dem i den boblende smør og sirupsblanding på panden. Lad blandingen karamellisere omkring æblerne til du står med en tyktflydende, gylden karamelsauce med bløde æblestykker i.

Servering

Server de lune klatkager med æbler og karamelsauce.
Jeg tør næsten godt love dig at der er ro omkring bordet når der spises. Måske lige afbrudt af nydelseslyde og lidt diskret smasken.

Tip! En god klat græsk yoghurt 10% sætter prikken over det berømte I og hvis det skal være ultragodt og måske endda en dessert, så top op med kugle rigtig god vaniljeis.

0 0 votes
Article Rating


Abonner
Giv mig besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments