Hotdogs med sommersalat

Hotdogs med sommersalat

Share with:


Det lyder mærkeligt, men det smager altså godt. Dette er en hotdog min farmor fandt på og min kusine Louise og jeg har tit diskuteret hvor hun mon fik den idé fra. Måske er min kusine og jeg de eneste som rigtigt satte pris på denne hotdog – men pyt! Jeg elsker den!

Da vi fik burgers den anden dag, bagte jeg på samme tid nogle pølsebrød.

burgerboller/pølsebrød

(14 stk)

1 pk. økologisk gær (42 gram)
3 dl lunkent vand
250 gram fuldkornsspeltmel
Ca. 300 gram hvedemel
1 æg
3 spsk sukker
1 tsk salt

Pynt

Sammenpisket æg
Sesamfrø

Opløs gæren  i vandet og tilsæt de andre ingredienser. Ælt dejen godt igennem gerne 5-10 minutter til den er blød og elastisk. Jeg plejer at ælte dejen på røremaskinen ved lav hastighed til at starte med, når dejen er blevet ensartet skruer jeg op for hastigheden og lader dejen ælte igennem nogle minutter.
Lad den hæve tildækket og lunt i 30 minutter.

Burgerboller

Del dejen i 14 stykker og tril dem til boller. Tryk bollerne flade og læg dem på bageplader med bagepapir. Prik dem med en gaffel. Lad dem efterhæve tildækket i 40 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Pølsebrød

Del dejen i 14 stykker og tril dem til aflange pølsebrød. Læg dem i et par rækker i en bradepande med bagepapir med 1-2 cm mellemrum mellem brødene. Lad dem efterhæve i 40 minutter. Pensl dem med sammenpisket æg.

Bages ved 225 grader (210 grader ved varmluft) i 10-15 minutter.

Sommersalat

1 par spiseskefulde afdryppet, hjemmelavet agurkesalat.
1 spsk god mayonnaise
1 spsk græsk yoghurt, skyr eller creme fraiche

Rør de 3 ting forsigtigt sammen og smag evt. til med lidt salt.1 thought on “Hotdogs med sommersalat”

  • Muuums! Det er altså bare SÅ godt! 🙂 Tror jeg skal forsøge mig med den hjemmelavede sommersalat (med soyayoughurt så datteren kan tåle det) og så står det på menuen i morgen! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *