Agurkesalat

Agurkesalat

Share with:


Denne uges madplan hedder fastfood. Ikke den usunde “gyldne måge” fastfood, men den gode, hjemmelavede slags. I aften stod den på burgers, med lækre, bløde burgerboller og syrlig, hjemmelavet agurkesalat.

Agurkesalat er for mig endnu et barndomsminde fra farmors køkken. Når farmor lavede agurkesalat var den lidt sødere end denne version, til gengæld var den ekstra pebret – og jeg elskede den. Hun opbevarede den aldrig i køleskabet, men på køkkenbordet, og køkkenet fik en speciel, hyggelig duft som ikke kan beskrives på andre måder end “hjemlig”.

Agurkesalat

1 agurk
1 spsk salt
2½ dl æblecideredikke
1 spsk vand
3 spsk sukker
1 håndfuld finthakket dild
Peber

Vask agurken og skær den i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Drys agurkeskiverne med salt og lad dem trække 10-15 min. Afdryp dem herefter i en sigte. Edikke, vand og sukker koges op. Tilsæt dild og friskkværnet peber. Afkøl lagen. Hæld lagen over agurkerne og opbevar dem i et glas i køleskabet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *