Andesalat med tranebær og estragon
Jeg elsker pålægssalater! Mange gode madminder indebærer lækre råvarer, som vendes i god mayonnaise og derefter serveres på eller i godt brød. Denne rørte andesalat med tranebær og estragon er ingen undtagelse.
Faktisk omhandler et af mine bedste barndoms-madminder en pålægssalat.
Mine bedsteforældre havde en forretning i den lokale gågade og da jeg på et tidspunkt fik lov til at være med dem på arbejde, stak min bedstefar min en 20´er (hvilket dengang var en seddel med en gråspurv på) og sendte mig til bageren efter min egen frokost.
Valget faldt på en croissant med hønsesalat og jeg har elsket pålægssalater lige siden.
Jeg kom tilfældigvis forbi et confiteret andebryst her før jul, og det røg fluks en tur på frost, så vi kunne nyde det i det nye år.
Jeg har her serveret andesalaten i en sandwich, men den kan også serveres i en croissant, så en salatbund med godt brød som en forret eller på rugbrød som et lækkert stykke smørrebrød.
Andesalat med tranebær og estragon
1 confiteret andebryst
50 gram champignon
1 stængel bladselleri
½ rødløg
1-2 spsk soltørrede tranebær
2 spsk god mayonnaise
2 spsk skyr eller græsk yoghurt
1 tsk hakket, frisk estragon
Salt og peber
Rens champignon og skær dem i skiver. Krydr dem med lidt salt og peber og steg dem gyldne i lidt olie. Lad dem herefter køle af.
Snit bladselleri og rødløg fint. Skær andebrystet i 1×1 cm tern og rør det sammen med de øvrige ingredienser. Jo mere du rører salaten, jo mere findelt og lind bliver den. Smag til med salt og peber.
Server f.eks salaten som tilbehør til rugbrød eller som fyld i sandwich.