Crepe Suzette

Crepe Suzette

Share with:


Jeg er blevet helt tosset med den klassiske pandekagedessert Crepe Suzette. Jeg har lavet desserten nogle gange til et voksent publikum, men den vækker også stor begejstring hos børnene.

De var specielt begejstrede, da vi spurgte dem om de skulle se, at vi satte ild til pandekagerne

Pandekager

(10-12 stk)

4 dl mel
1/2 tsk salt
2 tsk sukker
1 tsk kardemomme
3 æg
4-6 dl mælk
3 spsk olie

Bland mel, salt, sukker og kardemomme i en skål. Pisk æg og mælk sammen og rør det i melet lidt af gangen, for at undgå klumper i dejen.

Rør til sidst olien i dejen og lad dejen hvile i 30 minutter. Jeg bager altid mine pandekager i lidt smør – ikke kun den første, men dem alle sammen.

Mængden af mælk ser ud til at variere en del, men det kommer an på hvor store æg man bruger. Æggene som vores høns lægger, er ofte større end de æg som vi køber i supermarkedet. Derudover så er der forskel på hvor tyk eller tynd man ønsker sin pandekagedej. Jeg kan bedst lide at arbejde med en tyndere pandekagedej, hvor andre måske foretrækker den tykkere.

Crepe Suzette

(6 personer)

10-12 pandekager

Saft af 2 appelsiner
Skal af 1 økologisk appelsin
180 gram smør
80 gram sukker
3/4 dl Cointreau, Grand Marnier eller anden appelsinlikør

Bring smør, sukker, revet skal og appelsinsaft i kog og lad det småkoge i 10-15 minutter til blandingen bliver sirupsagtig. Fold pandekagerne i kvarte og læg dem taglagt i en rummelig pande. Varm panden op over jævn varme og hæld appelsinsiruppen over. Varm pandekagerne igennem 2-3 minutter.

Hæld Cointreau ved pandekagerne og flamber pandekagerne (HUSK AT SLUKKE EMHÆTTEN FØRST).

Jeg foretrækker at bruge en fyrfadslighter når jeg sætter ild til panden, så er fingrene i sikker afstand fra ild og varm sirup.

Lad alkoholen brænde ud og server pandekagerne rygende varme. Vi spiser som regel en god vaniljeis eller nougatis til pandekagerne. 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *