Annes Chokoladeballadekage

Annes Chokoladeballadekage

Share with:


En af mine favoritbloggere Anne au chocolat, har gjort denne kage ganske populær under navnet; chokoladeballadekagen. Den er ubeskriveligt lækker og så er den nem at lave. Jeg valgte at servere den med friske bær til en kop god kaffe en eftermiddag, men den er også formidabel som dessert.

Chokoladeballaden

(10-12 pers.)

200 gram god, mørk chokolade (IKKE billig kogechokolade)
200 gram smør
250 gram sukker
5 æg
1 spsk mel

Smelt smørret ved jævn varme i en gryde. Hak chokoladen og rør den i det smeltede smør. Tag gryden af varmen når chokoladen er smeltet. Rør nu sukkeret i. Lad blandingen køle lidt. Pisk æggene let sammen i en skål/kande og tilsæt dem til massen lidt ad gangen og rør godt imellem. Det er vigtigt at massen ikke er varm når æggene røres i, da du ellers risikerer at få “scrambled eggs” i din kage. Vend til sidst melet i. Fordel dejen i en springform på 22 cm foret med bagepapir. Bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i ca. 25 minutter. Kagen SKAL føles lidt blød og ubagt (ikke flydende), den sætter sig når den køler af. Kagen SKAL desuden bages dagen før og må meget gerne opbevares i køleskabet natten over. Jeg tager kagen ud af køleskabet ½-1 time før den skal spises, så den ikke er iskold.



4 thoughts on “Annes Chokoladeballadekage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *