Blomkålssalat med brie og pesto

Blomkålssalat med brie og pesto

Share with:


Da jeg var ude og handle forleden, så lå der de smukkeste lilla/lyserøde blomkål i køledisken. Så er det altså nemt at lave en flot og farverig salat som tilbehør til aftensmaden. Så det blev til denne blomkålssalat med pesto og brie.

Jeg forsøger at få spist grove grøntsager hver dag. Enten som salat til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.

Derfor tænker jeg ofte i både farver, konsistens og smage når jeg sammensætter ingredienser til salater. De skal helst være farverige så de ser spændende ud og der skal gerne være forskellige konsistenser i salaten. Det samme gør sig gældende med smagene. Der skal være balance imellem syre og sødme, salt og sødt osv.

I salaten her er blomkålen stadig sprød og knasende, brie og pesto bidrager med fedme og umami og granatæblekernerne samt figner er både syrlige og søde. Salaten kan serveres som tilbehør, men kan også spises som en selvstændig ret med godt brød til.

Blomkålssalat med brie og pesto

1 lilla blomkål (almindeligt kan sagtens bruges i stedet)
100 gram mild brie
3-4 spsk god pesto (f.eks. denne persillepesto)
2 friske figner (kan erstattes af f.eks. æble, pære eller søde bær)
Kernerne fra ½-1 granatæble (se tip længere nede i opskriften)
50-75 gram ristede pinjekerner
Lidt god ekstra jomfruolivenolie
Flagesalt

Rengør blomkålen og fjern blade og det nederste af stokken. Skær blomkålen i 1 cm tykke skiver og steg dem ved jævn til høj varme i en smule olie på en pande. De skal bare lige have lidt farve på begge sider. Fordel de stegte skiver blomkål i et jævnt lag på et fad.

Skær brien i mundrette stykker og fordel dem over blomkålen.

Fordel lidt pesto henover blomkål og brie. Er pestoen en god tyk pesto, så kan den med fordel røres op med lidt olivenolie så den er nemmere at fordele henover salaten.

Skær fignerne i tynde både. Fordel både figner, pinjekerner og granatæblekerner over salaten.

Dryp med lidt god olivenolie og drys med lidt flagesalt og server salaten.

TIP: Granatæblekerner er nemmest at få ud ved at lave 4 snit på langs i granatæblet. Herefter brækkes granatæblet forsigtigt fra hinanden og de rubinrøde kerner kan nu pilles ud af hinderne i frugten. Jeg har også prøvet metoden med at halvere frugten og herefter banke kernerne ud med en stor træske. Men helt ærligt, det sviner mere end det er effektivt.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *