Tyrkiske æg

Tyrkiske æg

Share with:


Jeg har, nogle gange efterhånden, besøgt Lemvigs lille perle, Brokmans. Her serverer Rebecca og hendes mor de dejligste surdejsboller, skønne snurrer i alverdens dejlige smage og så serverer de tyrkiske æg.

Jeg har før set opskrifter på tyrkiske æg, men ikke fået hverken lavet eller smagt det. Før altså jeg tog på Brokmans. De smager skønt og så er de supernemme at lave. Hvilket er mit held, da jeg ellers ville være nødt til at køre til Lemvig en gang om ugen.

Dog bliver jeg stadig nødt til at køre derud en gang imellem for at få mig en BMO og god kop kaffe.

De tyrkiske æg er simpelthen så nemme at lave, så i denne weekend, hvor vi havde et par skønne venner til middag, drinks og hygge, lavede jeg disse æg til morgenmad dagen efter.

Æggene er cremede, krydrede og smagfulde og de smager skønt med en skive ristet rugbrød, surdejsbrød eller en Rugsprø med smør (jeg er kæmpe fan!)

I øvrigt så synes jeg, at disse æg sagtens kan udgøre det for en lækker frokost, en brunchret eller et let aftensmåltid.

Tyrkiske æg

(1 person)

1 æg
1-2 spsk skyr, græsk yoghurt eller lignende
1 tsk chiliolie*
1 tsk dukkah**
1-2 spsk frisk, hakket dild
Et drys flagesalt

Spejl ægget i smør eller olie på en godt varm pande.

Smør skyr eller græsk yoghurt ud i et jævnt lag på en tallerken.

Anret spejlægget ovenpå yoghurten.

Dryp chiliolien henover og drys efterfølgende med dukkah.

Top op med friskhakket dild og et drys flagesalt.

Server med det samme.

Ja, så nemt er det! Velbekomme…

*Har du ikke en chiliolie stående, så rør blot lidt olivenolie med din yndlingschili. Jeg brugte stødt chipotle og chipotleflager. Jeg synes at den røgede chili klæder retten super godt.

**Har du ikke dukkah, kan denne erstattes med samme mængde ristede sesamfrø og et nip chiliflager.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *