Bagt æblekage

Bagt æblekage

Share with:


Da vi var på plejehjemsbesøg den anden dag medbragte vi også denne bagte æblekage. Jeg elsker bagt æblekage, og den smager selvfølgelig bedst med en god klat creme fraiche til.

Bagt æblekage

(22 cm springform)

130 gram blødt smør
125 gram sukker
3 æg
1 tsk bagepulver
100 gram mel
3 syrlige, danske æbler

Evt. kanel og perlesukker

Pisk det bløde smør med sukker til det er hvidt og luftigt. Tilsæt æggene 1 ad gangen og rør/pisk godt imellem hvert æg. Bland mel og bagepulver og sigt det i blandingen. Fold og vend melet i blandingen. Når dejen er rørt godt sammen, hældes den i en smurt springform drysset med sukker. Vask æblerne godt, fjern kernehuset og skær æblerne i tynde både. Fordel æblerne ovenpå dejen. Drys evt. med kanel og perlesukker. 

Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader (180 grader varmluft) i 30-40 minutter. 



6 thoughts on “Bagt æblekage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *