Citronmacarons

Citronmacarons

Share with:


Idag var Victor og jeg på besøg på min mosters arbejde, et plejehjem. Vi medbragte hjemmebagt kage til de søde damer, og Victor fik charmeret hele bundtet. Her får i lige opskriften på de lækre citronmacarons vi medbragte.

Citronmacarons 

(16 stk)

75 gram mandelmel
115 gram flormelis
2 store æggehvider
50 gram sukker
skal fra ½ økologisk citron
Lidt gul frugtfarve

Creme

1,25 dl piskefløde
50 gram hvid chokolade
1 blade husblas
skal fra 1/4 økologisk citron
saft af 1/4 økologisk citron

Lav først cremen, da den skal stå minimum 4 timer i køleskabet inden den kan piskes. Læg husblasen i blød i koldt vand 10-15 minutter. Hak den hvide chokolade. Bring fløden op til kogepunktet. Når fløden næsten koger, tages den af varmen og den hakkede, hvide chokolade smeltes direkte i den varme fløde under omrøring.

Tilsæt citronsaft og skal og rør godt. Tilsæt den udblødte husblas og rør cremen godt igennem. Hæld cremen over i en skål og sæt den i køleskabet i minimum 4 timer. Den skal være helt stiv og kold, ellers vil cremen gryne når du pisker den.

Til macarons starter du med at blande mandelmel og flormelis. Pisk herefter æggehviderne til de danner bløde toppe. Nu pisker du sukkeret i lidt ad gangen til blandingen er blevet til en blank, lidt sej marengs.
Pisk citronskallen i sammen med nok farve til at blandingen bliver lysegul. Vend herefter mandelmel og flormelis i massen af 3-4 omgange, alt imens du “skærer og folder” massen med en dejskraber. Massen får til sidst en tyk, lidt “lang” konsistens.

Hæld massen op i en engangssprøjtepose med en rund tylle på 1 cm. Sprøjt 32 små runde kager ud på 2 bageplader med bagepapir. Lad dem tørre ½-1 time på køkkenbordet, så danner de en hinde, som gør at de hæver i bunden når de bages. På den måde får man de fine “blonder” på kagen. 

Bag de små kager i en forvarmet ovn ved 160 grader i 10-15 minutter (almindelig ovn, ikke varmluft).
Pas på at de ikke begynder at tage farve.  

Når kagerne er bagt, tages de ud af ovnen og står i 10-15 minutter inden de tages af bagepapiret.
De kolde kager kan opbevares i kagedåser indtil de skal bruges. Men pas på ikke at klemme dem, de er lidt sarte.

Samling af kagerne

Pisk den kolde creme luftig med en håndmixer, men pas på ikke at piske den for meget, så gryner den. Kom cremen i en engangssprøjtepose med en lille rund tyl, ca. ½ cm. Sorter kagerne i par, så de passer sammen i størrelse. Sprøjt cremen ud på den ene kage og læg den forsigtigt sammen med den anden uden at klemme for meget på dem. 

Kagerne opbevares på køl indtil servering.



4 thoughts on “Citronmacarons”

  • Hej Nynne.

    Tak fordi du kiggede forbi!!

    Har lige luret din blog, og du kan regne med at jeg kigger forbi i anledning af din macaronuge 🙂

    Charlotte

  • Kære Charlotte, Nadas bloggerudfordring tildelte mig din skønne blog, og det er jeg meget glad for!
    Jeg har forsøgt mig med de her macarons. De blev desværre ikke helt som dine flotte her på bloggen, det kan jeg allerede afsløre :o) Vi må jo først lægge vores udfordringsblog ud den 1/11, så du må vente med at se, hvordan det spændte af.
    Med venlig hilsen Nethe
    kogekone.blogspot.com

  • Kære Nethe.
    Jeg tror at macarons har lidt det samme over sig, som en opskrift med husblas. Hvis man ikke har prøvet det før eller man er "bange" for at mislykkedes, ja, så mislykkedes det helt sikkert. De sidste macarons jeg lavede mislykkedes fuldstændigt 🙂
    Jeg håber på at det bliver nemmere og nemmere, jo mere dus man bliver med opskriften og arbejdsgangen når de skal laves… Men så længe smagen er i orden, må det jo gerne se hjemmelavet ud 😉
    Glæder mig til at læse dit indlæg.

    Hilsen Charlotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *