Arme riddere

Arme riddere

Share with:


Hold da op der har været stille her på bloggen, men sådan kan det jo gå engang imellem når man har travlt.
Efter en skøn weekend med familiebesøg fra Roskilde, lækker mad og hygge, er der endelig blevet tid til at få lavet et nyt indlæg. Vi lavede arme riddere eller french toast om man vil, til brunch i søndags. De er jo et hit både hos voksne og børn.

Arme riddere er simple at lave og består i bund og grund blot af brødskiver vendt i en ægge/mælkeblanding og stegt på panden. Denne opskrift mættede mundene på 4 voksne og 2 børn i søndags som en del af en større brunch.

Arme riddere

8-10 skiver franskbrød (gerne groft)
3 store æg
1 dl mælk
3 spsk sukker
Et godt drys vanillepulver eller kornene fra ½-1 vanillestang

Endvidere

Kanelsukker til drys
Smør til stegning
Flormelis til drys

Pisk æg, mælk, sukker og vanille godt sammen. Varm en pande op og smelt 1 spsk smør på  panden. Vend brødskiver i æggeblandingen, dryp dem let af, læg dem over på panden og drys dem med lidt kanelsukker. Når den ene side er blevet gylden og let sprød, vendes de og drysses med kanelsukker på den anden side. Vend brødskiven en sidste gang, så kanelsukkeret karameliserer på begge sider af brødet. Læg de arme riddere i et ovnfast fad og hold dem lune i ovnen, imens du laver de sidste. Del brødskiverne i trekanter og anret dem på en tallerken eller et fad. Drys dem evt. med lidt flormelis eller server dem med lidt friske bær og sirup.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *