Rabarberkage

Rabarberkage

Share with:


Her i de kolde, regnvåde efterårsmåneder kan man godt længes lidt mod forår, sol og varme. Så er det godt at man kan fryse lidt forår og sommer ned i form at rabarber og bær. De sidste rabarber i min fryser har jeg netop brugt til at lave denne dejlige rabarberkage. Den består af en smuldredej som danner en sprød bund og en smuldrende top samt en mazarindej som indkapsler de syrlige rabarber i vanilleprikket sødme. Alt sammen går det op i en højere enhed og prikken over det berømte I, er en kold skefuld creme fraiche eller drænet ymer.

Opskriften på denne rabarberkage stammer fra Lagkagehuset og blev vist i Go´ Morgen Danmark for nogle år siden efterhånden. Jeg har bagt den et utal af gange og har også varieret fyldet i form af æbler og pærer.

Rabarberkage

(6-8 personer)

Fyld

250 gram rabarber i skiver

Smuldredej

40 gram smør
40 gram sukker
80 gram mel
½ tsk bagepulver

Smuldr smør, sukker, mel og bagepulver sammen til det ligner brødkrummer eller giv det en hurtig tur med kniven i foodprocessoren.

Mazarin

80 gram blødt smør
80 gram sukker
80 gram mel
2 æg
1 vanillestang
1 tsk bagepulver

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Mos dem sammen med en skefuld af sukkeret. Rør smør, sukker og vanille godt sammen. Tilsæt æggene 1 ad gangen og rør/pisk godt imellem hvert æg. Bland mel og bagepulver og sigt det i blandingen. Rør dejen lind.

Smør en silikoneform eller en springform (20-22 cm) og fordel halvdelen af smuldredejen heri. Fordel mazarindejen ovenpå. Hvis dine rabarber har været frosne, klemmes lidt af væden fra dem inden de fordeles over mazarindejen. Fordel den resterende smuldredej henover rabarberne og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft 160 grader) i 45-60 minutter. Hold øje med kagen efter 45 minutter, da den godt kan blive lidt mørk.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *