Andebrystsalat med asparges, rødløg og hasselnødder

Andebrystsalat med asparges,  rødløg og hasselnødder

Share with:


Vi elsker fyldige måltidssalater herhjemme. Nogle gange er lykken bare at man skærer sin steak i skiver og smider den i en sprød og velsmagende salat i stedet for at døbe den i bearnaise (jeg kan forstå din skepsis hvis du endnu ikke har smagt det). Er du endnu ikke klar til at ofre din røde bøf til salaten, så kan du evt. forsøge dig med denne opskrift først; andebrystsalat med asparges, rødløg og hasselnødder.

Andebrystsalat med asparges, rødløg og hasselnødder

(4 personer)

2 stk. andebryst

2 rødløg
1 dl eddike
1 dl sukker
½ rød spidskål
75 gram rucola
250 gram friske, grønne asparges
Lidt olivenolie
100 gram ristede, afskallede hasselnødder
Evt. 75 gram cremet blåskimmelost

Snit rødløg i skiver. Rør sukkeret ud i eddiken. Når sukkeret er opløst, vendes rødløgene heri. Lad rødløgene trække et par timer.

Vask de grønne asparges og knæk den træede ende af. Grill de grønne asparges på en grillpande eller damp dem i 2-3 minutter i en gryde med vand. Lad aspargesene køle af og skær dem i mundrette stykker.
Skyl spidskål og snit det fint. Skyl rucola og bland det sammen med snittet spidskål, grønne asparges og 1-2 spsk olivenolie.

Krydr andebryst med salt og peber. Læg dem med skindsiden nedad på en kold pande og sæt den nu over jævn varme. Fedtet vil langsomt smelte og skindsiden vil blive gylden og sprød. Vend andebryst efter 7-8 minutter og steg videre i 8-10 minutter, alt efter størrelsen på brystet.

Lad herefter andebryst hvile på et spækbræt i 10-15 minutter.

Anret først rucola, spidskål og asparges på et stort fad. Skær andebryst i skiver og fordel det hen over salaten. Top op med de syltede rødløg, ristede hasselnødder og evt. blåskimmelost.
Server salaten med lidt balsamico, olivenolie og godt brød til.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *