Pie med andehjerter, champignon og porre
I morgen er det Mortens Aften og mange steder i landet skal der and på bordet. Hos os holder vi os ikke nødvendigvis til den traditionelle andesteg med sauce og kartofler. Vi har før spist and i hoisinsauce, andebrystsalat og i morgen står den på andebryst med hasselback kartofler og pikantsauce. Men det kunne også være denne pie med andehjerter, champignon og porre. Helt perfekt comfortfood i dette blæsende og regnfulde efterårsvejr.
Pie med andehjerter, champignon og porre
500 gram andehjerter
1 løg
1 porre
250 gram champignon
2 spsk mel
2 dl hvidvin
2 dl vand
2 dl fløde
1 laurbærblad
Smør eller olie til stegning
4 plader / 300 gram optøet butterdej
Rens champignon og skær dem i skiver. Rengør porren og skær den i skiver. Skær løget i tern.
Rens hjerterne for sener og hinder. Halver dem på langs. Krydr de halve hjerter med salt og peber og brun dem af ved god varme i lidt smør eller olie. Når hjerterne er brunet godt af skrues der ned for varmen. Tilsæt en spiseskefuld smør og champignon, porre og løg sammen med lidt salt. Lad det småstege ved svag varme til løg og porre er bløde og klare. Tilsæt melet og rør det godt sammen, så melet suger fedtstoffet i panden. Tilsæt hvidvin og rør det godt ud i melet. Stuvningen begynder nu at tykne. Tilsæt vand, fløde og laurbærblad og bring retten i kog. Skru ned for varmen og lad stuvningen småsimre under låg i 45 minutter.
Smør et ildfast fad (20×25 cm) og kom stuvningen i fadet – Husk at fjerne laurbærbladet. Rul butterdejen ud så den er lidt større i omkreds i forhold til fadet. Rids forsigtigt butterdejen på kryds og tværs med en skarp kniv. Pas på ikke at skære igennem dejen. Læg butterdejen over fadet med den ridsede side opad. Tryk forsigtigt dejkanterne ned omkring fyldet. Pensl butterdejslåget med sammenpisket æg og sæt den i en forvarmet ovn ved 180 grader. Bag pien til butterdejslåget er gyldent og sprødt. Det tager 25-30 minutter. Server med en grov salat og en god vinaigrette.