Ribsgelé

Ribsgelé

Share with:


Jeg blev så bidt af at eksperimentere med ribs, at jeg købte mig 2 store bakker hos den lokale grønthandler og kastede mig ud i kunsten at lave ribsgelé. Det var supernemt!

Ribsgelé

Ribsene skyllede jeg og pillede evt. dårlige bær fra. Derefter kom jeg dem i en gryde sammen med lidt vand, omtrent så meget at det nåede halvt op omkring bærrene. Ribsene kogte derefter i 15-20 minutter – på det tidspunkt er alle bærrene bristet og har afgivet deres røde saft til vandet. Hæld hele molevitten op i en saftpose på stativ eller hvis man ikke har sådan en (som mig) op i en sigte foret med et klæde over en gryde, og lad saften løbe fra de kogte bær. Lad dem bare stå og dryppe af natten over.

Nu skulle du så gerne stå med en gryde med den dejligste røde saft. Den måler du op, hælder den tilbage i gryden og bringer den i kog. Nu skal der måles sukker af; jeg brugte 60 gram pr. dl. saft, da jeg godt kan lide at geléen stadig er lidt syrlig. Når saften koger, tilsættes sukkeret under omrøring og koger indtil geléen falder af skeen i “tunge” dråber, altså når den begynder at sætte sig på skeen.

Under kogningen skummes der løbende for hvidt skum. Hæld den brændvarme gele på skoldede glas og luk dem straks. Vend glasset på hovedet et par gange for at sterilisere låget. Lad dem køle af i køleskabet.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *