Porresuppe med flødeost og røgede mandler

Porresuppe med flødeost og røgede mandler

Share with:


Denne porresuppe med flødeost og røgede mandler er både nem at lave, billig i råvarer og super lækker. Jeg havde min søn med i køkkenet til at lave suppen og opskriften er en rigtig god opskrift at starte med for en nybegynder. Dog skal suppen blendes af en voksen.

Porresuppe med flødeost og røgede mandler

(2-3 personer)

Suppen

3 porrer
2 kartofler
1 liter hønse eller grøntsagsfond (kan erstattes med 1 liter vand og 1 bouillonterning)
150-200 gram flødeost
1 spsk smør
1 spsk olie
Salt og peber

Topping

75 gram røgede, saltede mandler
1 grøn peberfrugt
Lidt olivenolie

Rengør porrerne og snit dem groft. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Varm smør og olie op ved svag til jævn varme i en gryde. Tilsæt porrerne samt et drys salt og lad dem småstege indtil de er klare og bløde – de må ikke tage farve. Tilsæt kartoflerne og fonden. Bring retten i kog. Læg låg på og skru ned for varmen. Lad suppen småkoge indtil kartoflerne er møre. Tilsæt herefter flødeosten og blend suppen med en stavblender. Vælger du at blende suppen i en almindelig blender, så lad suppen køle lidt først og blend den evt. af to omgange. Varm den blendede suppe godt igennem og smag til med salt og peber. Suppen kan evt. justeres med lidt vand hvis den er for tyk.

Server suppen med finthakket peberfrugt, hakkede røgede mandler, et dryp olivenolie og godt brød.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *