Andeleverpatè

Andeleverpatè

Share with:


Indmad er i min verden et ret overset produkt, som vi ikke får spist så meget af i de danske hjem. Det er en skam, for det er både velsmagende, sundt og tilmed en billig råvare. Bl.a andelever, som jeg har lavet denne skønne andeleverpatè af.

Den smager skønt med ristet eller grillet brød og en klat chutney.

Tænk den som en mere dyrevenlig udgave af foie gras.

Andeleverpatè

(4 ramekiner eller 1 stor skål)

500 gram andelever
1½ dl portvin (ruby eller tawny)
1 stort løg
2 fed hvidløg
Bladene fra par kviste frisk timian eller rosmarin
1 spsk. honning
200 gram smør + 75 gram til forsegling af patêerne
1 dl fløde
1-2 spsk maltsnaps (kan udelades eller erstattes af anden snaps)
Salt og peber

Rens andeleverne for sener og hinder. Hak løg og hvidløg. Smelt 25 gram smør på en stor stegepande. Krydr løg og hvidløg med salt og peber og lad dem stege ved svag varme til de er møre og klare. Tilsæt portvin, honning og krydderurter og lad det koge ind sammen med løgene ved jævn varme. Når væsken er fordampet, tages løgene af panden og kommes i en blender.

Smelt 25 gram smør på den samme pande, krydr andeleverne med salt og peber og steg dem ved jævn varme indtil de er gennemstegte. Tag dem af panden og kom også dem i blenderen. Smelt de resterende 150 gram smør til patèen. Blend herefter andelever, løg, smeltet smør, fløde og maltsnaps sammen til massen er helt glat. Smag til med salt og fordel massen i 4 ramekiner eller en anden passende form. Glat overfladen, stil dem på køl og lad dem sætte sig.

Smelt de sidste 75 gram smør ved svag varme. På den måde lægger vallen sig i bunden og man kan nemt skumme det klarede smør med en ske. Fordel det klarede smør over patèerne og pynt evt. med et drys frisk timian og lidt flagesalt. Stil dem igen på køl og lad smørret sætte sig.

Server patèen med lækkert brød, en god chutney eller cornichoner samt et drys flagesalt.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *