Ølvafler med stenbiderrogn

Ølvafler med stenbiderrogn

Share with:


Det er sæson for stenbiderrogn og ølvafler med stenbiderrogn er en simpel, men meget velsmagende forret eller snack. Server evt. en Geuze eller en anden syrlig øl til retten.

Ølvafler med stenbiderrogn

(6-8 stk)

150 gram hvedemel
50 gram fuldkornsspeltmel
¼ tsk salt
1½ dl sødmælk
1 dl Hancock Gambrinus Light (eller anden lys, stærk øl)
1 æg
30 gram smør
Evt. 1-2 spsk friskhakket dild

Røgostecreme

175 gram fuldfed røgeost
2-3 spsk creme fraiche 18%
Salt og peber

Endvidere

150 gram renset stenbiderrogn
Dildkviste til pynt

Rør røgeosten med creme fraiche og smag cremen til med salt og peber.

Bland hvedemel, speltmel og salt. Rør sødmælken i melblandingen. Sørg for at røre alle klumperne ud. Tilsæt herefter øllet og rør dejen jævn. Del ægget i hvide og blomme. Rør blommen i dejen og tilsæt evt friskhakket dild, og lad herefter dejen hvile i 30 minutter. Smelt smørret og rør det i dejen. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen. Bag dejen i et vaffeljern og server vaflerne med røgeostecreme og stenbiderrogn og friske dildkviste.

Stenbiderrognen kan erstattes af rejer, hvis det ikke er sæson for rognen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *