Hønsesalat med bacon og syltede rødløg
Jeg elsker hønsesalat med bacon og syltede rødløg. Faktisk så elsker jeg bare hønsesalat. På rugbrød, i croissanter, med brød til og selvfølgelig i 70´er retroudgaven, hvor den serveres på en ananasring. Her er den dog serveret som en klassisk håndmad på rugbrød.
Hønsesalat med bacon og syltede rødløg
(til 4-5 skiver rugbrød)
250 gram kogt hønsebryst eller kyllingebryst
100 gram champignon
1-2 spsk smør
2-3 spsk god mayonnaise
2-3 spsk creme fraiche eller lignende
Salt
Peber
Pynt
Syltede rødløg
Sprødstegt bacon
Fine kviste kruspersille
Rens champignon eller svampe og rist dem af i smør på panden. Lad dem køle af. Skær det kogte hønsekød i små tern. Vend hønsekødet og svampene med den mængde mayonnaise og creme fraiche som du syntes passer til. Smag til med salt og peber. Anret hønsesalaten på smurte rugbrødsskiver og pynt med stykker af syltet rødløg, ristede champignon/svampe, bacon og små fnug af kruspersille.
Tip! Ønsker du mere fyld i din hønsesalat, kan du tilsætte friske, kogte asparges i skiver. De er ikke i sæson lige nu, så jeg udelod dem. Alternativt kan du bruge asparges fra dåse.
Syltede rødløg
1-2 rødløg
1 dl eddike
1 dl sukker
Pil løggene og skær dem i skiver. Vend løg, eddike og sukker godt sammen i et sylteglas eller lignende. Lad løgene trække i 5-6 timer, derefter er de klar til brug. Opbevares i køleskabet.