Nektarintærte med mandelfyld

Nektarintærte med mandelfyld

Share with:


Da jeg den anden dag skulle have besøg af min dejlige veninde Birgitte, havde jeg bestemt mig for at forkæle hende med denne nektarintærte med mandelfyld til dessert. Jeg prøvede for en del år siden at bage en blommetærte fra Jamie Olivers kogebog “Jamies Køkken”. Den var så vidt jeg husker et lidt omfattende projekt for mig dengang – måske fordi jeg stadig var lidt grøn indenfor bagekundskaben. Jeg har forenklet den lidt og udskiftet blommerne med nektariner istedet.

Iøvrigt kan jeg lige knytte denne lille historie til tærten… Af og til siger folk til mig at jeg er bare SÅ dygtig i køkkenet og tingene går ALDRIG galt for mig….. Det passer heldigvis ikke – jeg er bare almindeligt dødelig ligesom alle andre. Den første nektarintærte jeg bagte denne dag, endte nemlig sine dage på min bagerist…. med bunden opad….. og alt fyldet under risten….

Nektarintærte med mandelfyld

Tærtedej

125 gram smør
100 gram flormelis
lidt salt
250 gram hvedemel
2 æggeblommer
Korn fra ½ stang vanille
1-2 spsk kold mælk

Mandelfyld

125 gram blødt smør
125 gram sukker
125 gram mandelmel
2 æg

7 nektariner
2 spsk sukker
Lidt vanillepulver

Start med tærtedejen. Smuldr smør, flormelis, salt, mel og vanillekorn sammen til den minder om brødkrummer. Gnid herefter æggeblommerne inden i dejen og smal den til sidst med den kolde mælk. Kom dejen i et stykke film eller lignende og sæt den på køl ca. 30 minutter. Smør en tærteform med smør og drys den med sukker. Rul den afkølede dej ud på et melet bord og beklæd formen med den. Sæt den på køl igen ½-1 time.
Halver nektarinerne og fjern stenen. Vend dem sammen med sukker og vanillepulver og lad det stå og trække.

Tænd ovnen på 180 grader. Læg et stykke bagepapir over tærteformen og for forsigtigt dejen med papiret. Kom kikærter, tørrede bønner eller lignende ned i papiret. Forbag tærten i ovnen i 12-15 minutter. Tag tærten ud og fjern forsigtigt bagepapiret og bønnerne.
Imens tærtebunden forbages kan du lave mandelfyldet. Pisk smørret lyst og luftigt med sukkeret. Rør derefter mandelmel i og til slut æggene et ad gangen.
Fordel mandelblandingen i den forbagte tærtebund og fordel de halverede nektariner rundt på tærten. Tryk dem let ned i mandelfyldet.

Skru ovnvarmen ned til 170 grader og færdigbag tærten i 40-45 minutter. Den skal være gylden og have dannet skorpe. Midten af tærten må gerne være lidt blødere end kanterne, men den må ikke være flydende. Lad tærten køle af i ca. ½-1 time inden den serveres, da den er meget blød når den er varm. Den skal lige sætte sig. Server nektarintærte med mandelfyld med en god vaniljeis eller måske en klat iskold creme fraiche.

NB! Har du en foodprocessor, kan du også lave dejen heri. Kør de tørre ingredienser sammen med smør, vanille og æggeblommer. Saml herefter dejen med mælken. 

Nektarintærte med mandelfyldSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *