Koldskål og hjemmelavede kammerjunker

Koldskål og hjemmelavede kammerjunker

Share with:


Juhuu! Sommeren er lige om hjørnet – temperaturen har ihvertfald sneget sig op omkring de 20 grader de sidste dage. Sommer er jo sæson for koldskål og koldskål er noget som vi rigtig godt kan lide herhjemme.
I fredags fik vi koldskål og hjemmelavede kammerjunker til dessert på vores solbeskinnede terrasse – den perfekte start på en god weekend.

Kammerjunkerne vi spiste til koldskålen var hjemmelavede og jeg havde brugt Mette Blomsterbergs opskrift. Det er ikke første gang jeg bruger opskriften, men første gang jeg bagte dem, var på et skoleophold hvor vi eksperimenterede med sødestoffer i diabetes kost. Dengang blev de bagt med stevia og konsistensen var jo ikke den samme som når man bager med sukker. Jeg var ret spændt på resultatet og det blev rigtig godt.

Koldskål og hjemmelavede kammerjunker

Kammerjunker

250 gram mel
2 tsk bagepulver
100 gram sukker
100 gram smør
½ dl mælk
½ vanillestang
1 æg

Skrab kornene ud af vanillestangen og mas dem ud i noget af sukkeret. Bland vanillesukkeret med det resterende sukker, mel og bagepulver. Smuldr smørret sammen med melblandingen til det bliver til krummer. Saml krummerne med ægget, tilsæt mælken og ælt dejen let sammen.
Efter opskriften skal dejen rulles ud imellem 2 stykker bagepapir til ca. 2 cm tykkelse og derefter lægges i køleskabet i minimum 1 time. Jeg havde ikke lige tid til at rulle dejen ud med det samme, så jeg satte bare dejen i køleskabet og rullede den ud på en meldrysset bordplade senere på dagen. Jeg tror dog at jeg vil anbefale dig at gøre som Mette Blomsterberg og rulle den ud imellem bagepapiret og så sætte dejen på køl.

Dejen udstikkes herefter med en lille, rund udstikker ca. 2 cm i diameter. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir. Bag først kagerne ved 175 grader i max. 10 minutter. Tag kagerne ud af ovnen og skru ovnen ned på 100 grader. Lad kagerne køle i nogle minutter og skær dem så forsigtigt over med en savtakket kniv – jeg brugte en lille tomatkniv. Sæt kagerne tilbage på bagepladen og lad den herefter bage videre ved 100 grader i 45 minutter. Afkøl kammerjunkerne og opbevar dem herefter i en kagedåse.

Koldskål

1 liter tykmælk
½ liter kærnemælk
2 æggeblommer
3-4 spsk sukker
1/4 tsk vanillepulver

Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukker og vanille. Rør derefter tykmælken i og til sidst kærnemælken. Server koldskålen med kammerjunker, ristede havregryn, ymerdrys, frisk frugt og bær…. ja, faktisk lige det du har lyst til.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *