Mormors julesild

Mormors julesild

Share with:


I mange år lavede min mormor hver jul disse stegte, marinerede sild. For nogle år siden begyndte jeg så at hjælpe min mormor med at lave julesildene og det har vi fået mange hyggelige stunder ud af. Blandt andet en højlydt sværgen over hvor grimt tøjet kommer til at lugte, når man steger sild.
Så et godt råd inden i kaster jer ud i sildestegningen: Fjern alt tøj og overtøj som er indefor rækkevidde af køkkenet, luk dørene til de andre rum og op med et vindue i køkkenet inden den første sildefilet rammer panden.

Mormors julesild

(2 glas)

5 friske dobbelte sildefileter
Mel (evt. rugmel)
Maldon havsalt
Friskkværnet sort peber
Fedtstof til stegning
1 stort løg i skiver

Lage

5 dl sukker
5 dl edikke
2 tsk Maldon havsalt
1 tsk sorte peberkorn
2 laurbærblade

Klip rygfinnen af sildefileterne hvis ikke det er gjort i forvejen. Krydr mel med lidt salt og peber og vend sildefileterne heri. Steg sildefileterne på en pande til de er gyldne og gennemstegte. Lad dem køle let af på et skærebræt.

Kog lagen godt igennem til alt sukkeret er opløst. Del sildefileterne på langs så du får 2 fileter ud af hver. Læg dem lagvis med skivede løg i glas eller plastbokse. Hæld den brandvarme lage over, så det lige dækker sildene. Sæt låg på og stil dem i køleskabet.

Min mormor lavede dem altid 14 dage før de skulle bruges, og hvis man ellers er påpasselig med ikke at stikke beskidt bestik ned i glassene, vil jeg tro at de sagtens kan holde sig 2-3 uger (men jeg ved ikke præcis hvor længe). Brug din lugtesans og sunde fornuft for at være på den sikre side. Måske holder sildene slet ikke så længe fordi de hurtigt bliver spist…



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *