Krustader med laksesalat

Krustader med laksesalat

Share with:


Jeg købte for et par år siden et krustadejern. Længe har det bare hængt på sin plads i køkkenet og grinet lidt af mig, fordi jeg ikke kunne tage mig sammen til at få prøvet det af. Men nu tog jeg mig sammen, og resultatet var så afgjort værd at vente på….

Opskriften på krustader har jeg fundet på bloggen Kage!kage!kage!

Krustader

(Ca. 16 stk.)

125 gram hvedemel
2 æg
3/4 dl hvidtøl
1 1/4 dl vand
½ tsk sukker
1 spsk olivenolie
Salt
Vindruekerneolie eller rapsolie til bagning/kogning/stegning

Melet røres først med øl, vand og sukker – list ad gangen så dejen ikke bliver klumpet. Derefter tilsættes æg, olie og lidt salt. Dejen skal have konsistens som pandekagedej. Hæld olie op i en gryde og varm op til 180 grader. Krustadejernet opvarmes sammen med olien i gryden. Du kan se fremgangsmåden på krustaderne HER.
Det vigtigste er, at olien ikke bliver for varm, for så bliver krustaden for mørk og smager brændt. Hold gerne olien på de 180 grader hvis det kan lade sig gøre. Jeg lavede krustaderne dagen før jeg skulle bruge dem og opbevarede dem i en kagedåse. De var blevet lidt bløde i kagedåsen, men efter 5-10 minutter i en 100 grader varm ovn, var de lækre og sprøde igen.

Laksesalat

125 gram dampet laks
100 gram røget laks
200 gram flødeost
½ finthakket rødløg
skal af 1 økologisk citron
3-4 spsk kapers
1 lille bakke karse
Salt
Peber
Citronsaft

Pil den dampede laks fra hinanden og kom den i en skål. Skær den røgede laks i tern og kom også dem op i skålen. Rør laksen sammen med flødeosten. Tilsæt rødløg, citronskal, kapers og det meste af en bakke karse (gem lidt til pynt+ lidt rødløg). Rør salaten godt sammen og smag den til med salt, peber og citronsaft.
Portionen her passede fint til 16 krustader og vi spiste dem som tilbehør til en cremet grøntsagssuppe.4 thoughts on “Krustader med laksesalat”

  • Det er retromad, så det basker, men for pokker hvor kunne jeg have lyst til at gå på jagt efter et krustadejern på sommerens loppemarkeder.
    Tak for inspiration.

  • Det er sjovt du skriver retro, for jeg har aldrig i mit liv før smagt en krustade. Det er åbenbart ikke noget som der var brugt i min familie. Ikke engang min farmor, som ellers kunne kunne fremtrylle de mest fantastiske ting, har jeg set lave krustader. Efter at have smagt dem, håber jeg dog på at de får et comeback… Jeg skal helt sikkert gøre mit for at sprede budskabet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *