Honningkage med lemoncurd

Honningkage med lemoncurd

Share with:


Denne opskrift på honningkage med lemoncurd, er blevet til da jeg tidligere har forsøgt mig med at bage traditionelle honningkager. Altså den slags hvor der laves en fordej som skal modne i nogle måneder. Herefter skal de bagte honningkager ligge i køleskabet nogle uger for at suge fugt (eller noget)…..

Men resultatet er bare aldrig blevet rigtigt godt.

Derfor får i her en opskrift på en honningkage, som ikke skal modnes eller gemmes. Den skal bare piskes sammen, bages, pyntes og nydes.

Honningkage med lemoncurd

150 gram honning
100 gram sukker
100 gram smør
250 gram mel
1 tsk natron
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødte nelliker
½ tsk stødt allehånde
½ tsk stødt kanel
Skal af 1 økologisk appelsin
1 dl tykmælk eller kærnemælk
1 æg

1 glas lemoncurd (240 gram)

Smelt honning, sukker og smør i en gryde ved svag varme.

Sigt mel, natron og krydderier sammen i en skål og rør den lune honningblanding heri, sammen med appelsinskal og tykmælk/kærnemælk. Rør til sidst ægget i.

Smør en springform (24 cm) og drys den med sukker. Klip et stykke bagepapir ud, som passer i bunden af springformen. Kom dejen i den smurte form og bag den i en forvarmet ovn ved 140 grader (varmluft) i 45-50 minutter. Tjek om kagen er bagt færdig ved at stikke en strikkepind eller lignende ned i midten af kagen. Hvis strikkepinden kommer ren ud, er kagen færdigbagt. Lad kagen køle helt af.

Skær kagen igennem og læg den sammen med lemoncurd.

Topping

200 gram mørk chokolade
25 gram smør

Syltet appelsinskal
Spiseligt guldstøv

Hak chokoladen groft og kom den i en lille gryde sammen med smørret. Smelt chokoladen og smørret ved svag varme under hyppig omrøring.

Fordel den smeltede chokoladeblandingen over kagen, drys med appelsinskal og guldstøv og stil kagen køligt, så chokoladen kan sætte sig.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *