Grillet grøntsagssalat
Grillet grøntsagssalat er et fast indslag på mit tapasbord. De bløde, grillede grøntsager som bliver vendt med en skøn honningvinaigrette og friske krydderurter, passer perfekt til smagfulde oste og salte, tørrede stykker skinke.
Grillet grøntsagssalat
(Tilbehør til 4-5 personer til tapas)
Grøntager
1 aubergine
1 squash
1-2 røde peberfrugter
Friske krydderurter – f.eks. basilikum eller persille.
Vinaigrette
1 spsk honning
1 stor tsk grovkornet sennep
1 spsk æblecidereddike
½ dl mild olivenolie
Salt og peber
Fjern stilken fra auberginen og squashen og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver på langs. Skær peberfrugt i kvarte og fjern stilk og frø. Grill grøntsagerne på en godt varm grillpande så de får fine markeringer. Lad dem køle lidt af efterfølgende. Skæres i mindre stykker og vendes med vinaigrette og friskplukkede/hakkede krydderurter.
Vinaigrette
Rør honning, sennep og eddike sammen. Tilsæt olien og smag til med salt og peber.
TIP! Skulle grøntsagerne imod forventning ikke blive spist, så smager de fantastisk i en sandwich eller som fyld på en hjemmelavet pizza.