Gløggtrøfler

Gløggtrøfler

Share with:


Disse gløggtrøfler har jeg taget tilløb til et par år, men er bare ikke rigtigt kommet videre end til at drømme om dem. Nu fik jeg endelig lavet dem, til stor glæde for både kæresten, sønnen og ikke mindst mig selv.
Nyd dem til et glas varm gløgg, et glas rødvin eller måske et lille glas portvin. De minder lidt om eiskonfekt i konsistensen, men man bliver bare ikke lige så hurtigt trætte af disse trøfler… Faktisk smager de bare af mere…

Gløggtrøfler

150 gram chokolade
1 1/4 dl fløde
50 gram smør
2-3 spsk gløggekstrakt

Pynt

1 spsk kakao
1 tsk kanel
1/4 tsk stødt nellike
1/4 tsk stødt allehånde
Lidt frysetørret solbær

Hak chokoladen groft og kom den i en lille gryde/kasserolle sammen med fløde og smør. Smelt det langsomt sammen ved svag varme under omrøring af og til. Når massen er blank og homogen smages massen til med den ønskede mængde gløggekstrakt og røres godt igennem. For en form (ca. 15×15 cm) med husholdningfilm og hæld chokolademassen heri. Stil den på køl til næste dag.

Dagen efter vendes den stivnede trøffelmassen ud på et skærebræt og skæres i mindre stykker. Bland kakao, kanel, nellike og allehånde. Vend trøflerne heri og giv dem derefter et drys solbær. Eller vend alle siderne pånær én i kakaoblandingen og dyp den sidste side i solbær. Den frysetørrede solbær giver et frisk modspil til den fede trøffel.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *