Canneloni med spinat og ricotta

Canneloni med spinat og ricotta

Share with:


Jeg er gået lidt i det italienske hjørne og eksperimenterer lidt med at få lavet nogle lækre opskrifter med masser af smag og kærlighed. Retterne som jeg eksperimenterer med, kan nemlig ende som en del af en menu, som jeg muligvis skal lave næste sommer til et bryllup.

Canneloni med spinat og ricotta

(2-3 pers)

Pastaruller

200 gram friske lasagneplader
450 gram frosset, optøet helbladet spinat
200 gram ricottaost
10 gram friskrevet parmesanost
1 fed hvidløg
½ æg
Muskatnød
Salt
Peber

Tomatsauce

500 gram tomater
2 små løg
2 fed hvidløg
2-3 spsk olivenolie
2-3 kviste frisk oregano
1 spsk rødvinseddike
1 dl vand
Lidt sukker
Salt
Peber

1 ovnfast fad (ca. 20×20 cm)

40 gram parmesanost til gratinering
Lidt frisk oregano

Til fyldet presses spinaten fri for væske og røres med ricotta, parmesanost og revet hvidløg. Smages til med salt, peber og friskrevet muskatnød. Rør herefter æg i massen og stil det på køl imens du laver saucen.

Til saucen piller du løg og hvidløg og smider det en tur i foodprocessoren. Har du ikke en foodprocessor hakkes det meget, meget fint istedet. Det skal minde lidt om en grov puré. Fjern stilken på tomaterne og skær dem i grove tern. Kom olivenolie i en gryde og sauter løgpuréen ved svag varme i 5-10 minutter. Løgene skal ikke brunes, men blive klare og bløde. Tilsæt lidt salt til løgene efter et par minutter. Tilsæt tomaterne, bladene fra oreganokvistene, rødvinseddike, vand og et nip sukker og bring saucen i kog. Skru ned for varmen, læg låg på og lad den simre 15-20 minutter. Rør i saucen af og til. Tag låget af og kog yderligere 5-10 minutter så saucen tykner let. Smag saucen til med salt, peber og evt. lidt mere sukker og eddike.

Smør fadet med smør og fordel 3-4 spsk sauce i bunden. Del den friske pasta i stykker som passer i bredden af fadet. Fordel fyldet på stykkerne og rul dem sammen til et rør. Læg rullerne op i fadet og fordel den resterende sauce over. Drys med friskrevet parmesanost og friske oreganoblade. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i ca. 30 minutter til retten er flot gylden og kernetemperaturen er minimum 75 grader.

Genopvarmning af spinat: Det er lidt en skrøne, at man ikke må genopvarme retter med spinat og persille. Man skal dog være påpasselig med at den rest der måtte være tilovers bliver afkølet ned til 10 grader indenfor 3 timer fra tilberedningen og ved genopvarmningen skal rettens kernetemperatur være minimum 75 grader.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *