Burger med kyllingeoverlår og chutney

Burger med kyllingeoverlår og chutney

Share with:


Da jeg forleden fik lavet stikkelsbærchutney, var det bl.a. med henblik på at bruge den i denne burger. Jeg var meget spændt på kombinationen af den sød/syrlige chutney, den sprøde og salte kylling samt den fede mayonnaise. Det var en perfekt kombination og ideén med at bruge kyllingeoverlår var rigtig god. Det sprøde kyllingeskind fungerede lidt ligesom et godt stykke bacon i en baconburger. Helt sikkert en ret jeg vil lave igen…

Jeg serverede ovnstegte kartoffelbåde til burgeren, og beregnede derfor 1 burgerbolle og 1 stykke kyllingeoverlår pr. person

Burger med kyllingeoverlår og chutney

(4 personer)

4 burgerboller
4 ferske kyllingeoverlår
Krydderier efter smag
1 stor fennikel eller 2 mindre med en fin grøn top
Lidt grønne, sprøde salat blade
Stikkelsbærchutney efter smag
1 dl god mayonnaise

Kyllingeoverlår befries for ben. Prøv så vidt muligt at holde kødet i ét stykke. Jeg  gned kyllingestykkerne med salt, peber, lidt røget paprika og en anelse olie. Læg dem med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir og steg dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20-30 minutter. De SKAL være gennemstegt.
Den grønne fennikeltop skylles, snittes fint og blandes i mayonnaisen. Fennikel snittes så fint som muligt, evt. på et mandolinjern, men det kan sagtens gøres med en kniv. Lun burgerbollerne. Når burgeren skal samles, smører du først 1-2 spsk chutney på bunden af burgerbollen. Læg et par salatblade ovenpå og herefter kylling. Fordel en god håndfuld fennikel henover kyllingekødet og slut af med toppen af burgerbollen, smurt med fennikelmayonnaise. 



3 thoughts on “Burger med kyllingeoverlår og chutney”

  • Hvor ser det lækkert ud!!! Har du nogle tips til erstatning for stikkelsbærchutney …? Sådan en har jeg desværre ikke lige stående og det er jo ikke rigtig stikkelsbærsæson nu….

  • Hej Christel.
    Undskyld det sene svar – jeg har simpelthen misset din kommentar. Du vil kunne bruge alle mulige andre chutneyer istedet. F.eks. mangochutney eller blommechutney. Den skal bare være sød/syrlig og krydret 🙂

    Hilsen Charlotte

  • Hej Charlotte. Tak for dit svar – der endte med at komme lige i rette tid:) vil nemlig prøve at lave kyllingeburgerne i aften:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *