Brombærsnurrer med chokolade

Brombærsnurrer med chokolade

Share with:


Jeg sidder af og til og bliver inspireret af at se mad tv… Fornylig så jeg så Jamie Oliver begive sig ud i at lave nogle søde boller med vilde blåbær fra Sverige og jeg begyndte at fundere over, hvorvidt jeg kunne lave noget tilsvarende med den rest brombær som jeg havde i fryseren. I stedet for boller blev det til disse lækre brombærsnurrer med chokolade, som jeg serverede til formiddagskaffen i går, da min mor kiggede forbi. Udover brombær kom jeg også lidt hakket mørk chokolade i, da jeg syntes at den mørke chokolade klæder de mørke bær rigtig godt.

Brombærsnurrer med chokolade

(12 stk)

Dej

3 dl kærnemælk
50 gram gær
1 æg 
2 spsk sukker
½ tsk salt
1 nip vanillepulver
½ tsk kardemomme
100 gram smør i tern
150 gram fuldkornsspeltmel
Ca. 350 gram hvedemel

Fyld

200 gram brombær
75 gram sukker
1 spsk vand
2 tsk kartoffelmel
1½ spsk vand

50 gram hakket mørk chokolade

Fyld

Start med at lave brombærfyldet. Bring bær, sukker og 1 spsk vand i kog. Lad det småsimre indtil bærrene er bristede. Tag gryden af varmen og lad den stå et par minutter. Rør kartoffelmelet ud i vandet og rør det i brombærblandingen. Når blandingen er rørt godt igennem hældes den over i en skål og sættes på køl.

Dejen

Lun kærnemælken let og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, sukker, salt, vanillepulver og kardemomme og rør det sammen. Tilsæt speltmelet og rør dejen godt. Derefter tilsættes halvdelen af hvedemelet og der røres godt igen. Tilsæt nu smørret og det meste af det resterende hvedemel og arbejd det ind i dejen. Jeg bruger min røremaskine til formålet. Dejen må gerne klistre lidt, men den skal være til at arbejde med, da den skal rulles ud. Når dejen er æltet/rørt jævn, sættes den til hævning under et klæde i ca. 30 minutter.

Vridning

Drys mel på bordet og vælt dejen ud herpå. Drys dejen med lidt mel og tryk den let flad med fingrene. Rul nu dejen ud til et rektangel på ca. 40×30 cm. Sørg for at der er mel under dejen og at dejen kan flyttes rundt på bordpladen. Fordel nu brombærblandingen ud på dejen og drys med hakket chokolade. Fold dejen som vist herunder og giv den efterfølgende et let rul med kagerullen så dejen bliver lidt bredere (så bliver strimlerne til snurrerne lidt længere). Skær nu 12 strimler af dejen og vrid dejstrimlerne 4-6 gange.

Tag nu en dejstrimmel og vikl den rundt om pegefinger og langefinger på modsatte hånd. Når der er en lille “snip” tilbage, kommes den imellem pege,- og langefinger og trækkes forsigtigt igennem hullet – du kan se “snurrerprincippet” her.
Nej, det er ikke alle snurrer som bliver lige vellykkede og ja, det sviner helt vildt og du kommer til at skylle dine lilla/blå fingre nogle gange i løbet af processen. Men resultatet skal nok blive godt.

Sæt de ubagte snurrer på 2 bageplader med bagepapir, pensl dem med sammenpisket æg og lad dem hæve til ca. dobbelt størrelse. Lige inden bagning drysses de med lidt sukker – jeg brugte perlesukker.

Bag snurrerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter. Lad dem afkøle let inden servering.  



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *