Rosemary Bitter og flæskesvær

Rosemary Bitter og flæskesvær

Share with:


Jeg er ret glad for at se madprogrammer, og når jeg en sjælden gang har mulighed for at se Go` Morgen Danmark, sidder jeg trofast og venter på indslaget om mad. I december sidste år, tonede Louisa Lorang frem på skærmen en dag og havde 3 juledrinks med tilbehør på programmet. Den ene af de drinks var denne: Rosemary Bitter med hjemmelavede flæskesvær. Da jeg i forgårs fik besøg af min faster, serverede jeg denne lille anretning som en snack om aftenen. Den vakte iøvrigt stor begejstring.

Rosemary Bitter

Rosmarinsirup

2 dl sukker
2 dl vand
4 kviste rosmarin

Bring vand, sukker og rosmarin i kog og lad det koge 4-5 minutter.Sigt siruppen og afkøl helt. Opbevares i køleskabet.

Rosemary Bitter

(1 drink)

4 cl rosmarinsirup
4 cl vodka
2 cl Campari
1 cl friskpresset limesaft
1 dl friskpresset, pink grapejuice (Vi brugte pink grapejuice fra “PURE”)
Isterninger

Kom isterninger i en shaker sammen med de øvrige ingredienser og ryst den godt sammen. Sigt den over i et glas og server med et par isterninger og lidt rosmarin til pynt.

Flæskesvær

(3-4 pers.)

500 gram svær
1 spsk flagesalt
1 spsk hakket rosmarin
Friskkværnet peber

Skær sværen i strimler og vend dem med salt. Læg strimlerne på en bageplade med bagepapir og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader. Steg dem gyldne og sprøde – tager 30-40 minutter. Vend dem et par gange undervejs. Tag flæskesværene ud af ovnen, hæld fedtet fra eller læg flæskesværene over på en anden plade. Vend sværene med hakket rosmarin og friskkværnet peber og giv dem endnu et par minutter i ovnen. Afkøl og server til Bitter Rosemary.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *