Hyldeblomstdessert med jordbær og rugcroutoner

Hyldeblomstdessert med jordbær og rugcroutoner

Share with:


Desserten i min svendeprøvemenu var denne hyldeblomstfromage. Da opgaven omhandlede børn på julemærkehjem, ønskede jeg ikke at der skulle være fløde eller smør i opskriften. Jeg har længe leget med tanken om at stivne koldskål med husblas, og da sæsonen for hyldeblomst ramlede sammen med prøven, ja. så blev det til hyldeblomst istedet.

Hyldeblomstdessert med jordbærsalat og rugcroutoner.

(4 pers.)

Fromage

200 gram A38 Hyldeblomst
40 gram past. æggeblommer
50 gram past. æggehvider
2 spsk friskpresset citronsaft
30 gram sukker
3 blade husblas
1 vanillestang

Læg husblasen i blød i koldt vand i 10-15 minutter. Varm citronsaften i en skål over vandbad og smelt den udblødte husblas heri. Tag skålen af varmen og lad det køle lidt. Pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukker og kornene fra vanillestangen. Rør A38 i æggeblommerne og rør lidt af denne blanding i den smeltede husblas for at undgå klumper i fromagen. Hæld husblasen tilbage i A38 massen og rør det godt sammen. Vend de stiftpiskede æggehvider i ad 2 omgange. Fordel fromagen i 4 skåle eller glas og sæt dem på køl så de kan sætte sig.

Hyldeblomstgelé

1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
½ dl vand
2 blade husblas

Læg husblas i blød i koldt vand i 10-15 minutter. Kog hyldeblomstsaft op med vand og smelt husblasen heri. Lad det køle af i køleskabet. Det skal ikke stivne, bare blive koldt. Fordel geléen over fromagen når fromagen har sat sig. Sæt desserterne i køleskabet indtil de skal serveres.

Jordbærsalat

200 gram jordbær
1 spsk hyldeblomstsaft
1-2 spsk friskhakket mynte

Rengør jordbærrene og skær dem i skiver eller tern. Vend dem med hyldeblomstsaft og mynte lige inden servering. 

Rugcroutoner

1-2 skiver rugbrød

Skær rugbrød i små tern og rist dem sprøde i en 180 grader varm ovn. Det tager 5-10 minutter.

Server hyldeblomstdesserterne med jordbærsalaten og de sprøde rugcroutoner.4 thoughts on “Hyldeblomstdessert med jordbær og rugcroutoner”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *