Solbærkager

Solbærkager

Share with:


Jeg har længe gået og tænkt over hvad jeg skulle bruge de sidste solbær i fryseren til. Den anden dag havde jeg så inviteret min bonusbedstefar til aftensmad, og jeg bestemte mig for at lave en lille dessert i form af en solbærkage med flødeskum. Normalt er jeg mere til en klat creme fraiche frem for flødeskum, men til denne kage passede flødeskummet perfekt til den friske solbærsmag.

Solbærkager

(10-12 stk)

Smuldredej

50 gram koldt smør
40 gram sukker
65 gram mel
20 gram mandelmel
½ tsk bagepulver

Råmasse

80 gram blødt smør
80 gram sukker
1 vanillestang
2 æg
80 gram mel
1 tsk bagepulver

Fyld

150 gram friske eller frosne, optøede solbær.

Til smuldredejen smuldres ingredienserne sammen til det minder om brødkrummer. Alternativt kan ingredienserne hurtigt køres i foodprocessoren.
Til råmassen flækkes vanillestangen og kornene skrabes ud. Mos vanillekornene sammen med 1 spsk af sukkeret og rør herefter vanillesukkeret godt sammen med det bløde smør og det resterende sukker. Tilsæt 1 æg ad gangen og rør det rigtig godt sammen. Tilsæt til sidst mel og bagepulver og rør dejen til den er homogen. Kom dejen op i en sprøjtepose.
Smør en muffinform med 12 huller og fordel ½ spsk smuldredej i hvert hul. Fordel herefter råmassen ovenpå smuldredejen. Fordel solbær over råmassen – pas på at du ikke får for meget væske med. Fordel til sidst den sidste smuldredej over solbærene.

Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter. Lad kagerne køle noget af i formene inden de forsigtigt løsnes med en kniv og vippes op af formen.

Server kagerne med flødeskum eller creme fraiche evt. med lidt ekstra solbær på toppen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *