Ravioli med Karl Johan svampe
Pasta er faktisk en ret simpel ting at lave, men det kræver lidt øvelse før man bliver helt fortrolig med konsistensen af pastadejen. Jeg kan stadig blive i tvivl om min pastadej er blevet for tør. Men kast dig endelig ud i projekt pasta!! Der er kun 1 råd jeg insisterer på at du tager imod; køb eller lån en pastamaskine til projektet. Det der med at rulle ud med en kagerulle dur bare ikke.
Ravioli med Karl Johan svampe
Fyld
1 ds. tørrede Karl Johan svampe
150 gram friske champignon
1 løg
1 tsk æbleedikke
2 skiver serranoskinke
200 gram flødeost
2 spsk friskrevet parmesan eller anden hård ost
2 spsk hakket persille
Salt og peber
Udblød Karl Johan svampene efter anvisningen på dåsen. Hæld vandet fra dem og skyl dem grundigt. Hak dem groft. Rens champignonerne og hak dem groft. Hak løget. Steg ved jævn varme i lidt smør først løget, tilsæt champignoner og steg videre nogle minutter. Tilsæt svampene og æbleedikken. Smag til med salt og peber. Tag svampeblandingen af varmen og lad den køle helt af i køleskab. Rør den kolde svampeblanding med flødeost, hakket serranoskinke, parmesan og persille. Smag igen til med salt og peber. Nu er fyldet klar til brug.
Pastadej
300 gram durumhvedemel (helst tipo 00)
3 store æg
lidt salt
Ekstra durummel til udrulning (dette behøver ikke være tipo 00)
Hæld melet ud i en bunke på bordet og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i midten og drys med en anelse salt. Med en gaffel begynder du nu at arbejde melet og æggene sammen, lidt efter lidt. Når massen begynder at blive for sej til at bruge gaflen, begynder du istedet at ælte dejen, som du ville med en almindelig gærdej, stadig kun med lidt af melet ad gangen. Dejen er mere kompakt end en gærdej, men ligesom en gærdej, må dejen stadig klistre lidt når den er færdigæltet. Når du har en smidig, elastisk dej, lægger du dejen i en pose og sætter den på køl i 30 minutter.
Når dejen skal rulles ud deles den først i 4 stykker, arbejd kun med 1 stykke ad gangen. Lad de andre 3 ligge i posen. Tril dejen til en tyk pølse og tryk den lidt flad. Vend den i lidt durummel og kør den herefter igennem pastamaskinen på det tykkeste trin. Fold dejen ind over hinanden på langs, først en 1/3 fra venstre og så 1/3 fra højre. Skær kanten til på langs og kør den igennem pastamaskinen på samme trin igen. Nu kan du begynde at rulle dejen tyndere og tyndere ud, stadig med lidt ekstra durummel, hvis det er nødvendigt. Stop udrulningen efter den 2. tyndeste indstilling på maskinen.
Del nu pastapladen i 2 dele, den ene lidt længere end den anden – den skal fungere som “låg” på fyldet. Læg det korte stykke pasta på et meldrysset bord og læg store teskefulde fyld på med 3-5 cm mellemrum. Pensl med lidt vand rundt om fyldet, læg herefter den lange dejplade henover fyldet, 1 klat ad gangen. Sørg for med kanten af hånden at presse luften ud fra raviolien inden du lukker den helt. Skær eller udstik raviolierne som på billedet herunder, vend dem i durummel og læg dem i et lag i et fad eller lignende. Sæt dem i køleskabet indtil de skal koges.
Kog raviolierne i rigeligt og saltet vand i 3-5 minutter til de er al dente – altså stadig med lidt bid i. Kog ikke dem alle ad gangen, da vandet vil gå af kog og raviolierne muligvis vil klistre sammen. Når raviolierne er kogt, kan de holde varme i et fad med stanniol henover. Vend raviolierne i olivenolie og drys med havsalt og friskrevet parmesan eller lav en lækker sauce til.