Ramsløgspesto

Ramsløgspesto

Share with:


Det er lige nu sæson for ramsløg. En skøn grøn plante med smag af hvidløg som vokser vildt i skovbunden, i krat og langs de danske veje. Find helst et sted væk fra vejen til at plukke dine ramsløg, så de ikke har stået lige op ad bilos og hundelufteri. Jeg har fundet mig et dejligt sted på en offentlig sti, hvor ramsløgene står tæt pakket længere inde i krattet. Du kan bruge ramsløg på mange forskellige måder og en af dem er ramsløgspesto.

Ramsløgspesto

En stor håndfuld friske, skyllede ramsløgsblade
75 gram hasselnødder
50 gram parmesanost
½ dl citronsaft
1-1½ dl mild olivenolie
Evt. salt og peber

Start med at riste hasselnødderne i en 200 grader varm ovn, indtil skallen på nødderne krakelerer og man kan se at nødderne bliver gyldne. Lad nødderne køle af. Skallen på nødderne fjernes ved at rulle nødderne imellem håndfladerne, så falder de lige så fint af. Det er sikkert ikke alle nødderne som skallen kan fjernes på, men det gør ikke noget at der er lidt tilbage. Kom ramsløg, nødder og parmesanost i en foodprocessor og kør blandingen til “krummer”. Tilsæt herefter citronsaft og 1 dl olie og kør blandingen jævn. Tilsæt evt. mere olie hvis ønsket. Smag pestoen til hvis den mangler salt og evt. peber.

Den friske pesto kan bruges til mange forskellige formål: blandet i friskkogt pasta sammen med lidt ricottaost, til sandwich, som sauce til nye, kogte kartofler, til æggemadder osv. osv…. Kun fantasien sætter grænser.

Herunder er det friskkogt pasta vendt med pesto, ricottaost og lidt af kogevandet fra pastaen. Server med friskrevet parmesan og et drys friskhakket ramsløg.

Jeg har plukket ramsløg et par gange i år og lige et lille tip vedrørende opbevaring af dem i køleskab. Sørg for at lukke posen godt, så undgår du at hele køleskabet og køkkenet lugter af ramsløg.

Udover denne skønne pesto, kan denne ramsløgssmør med citron også varmt anbefales.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *