Pizza

Pizza

Share with:


Den anden aften fik vi hjemmelavet pizza. Jeg har personligt aldrig været helt vild med hjemmelavet pizza, ene og alene af den grund at bunden ofte blev for tyk og tør at tygge i. På den anden side er jeg heller ikke så glad for pizza, hvis der er for meget fyld på… Ja, på det punkt er jeg altså meget krævende.

Men vi endte med 3 forskellige slags pizzaer som alle smagte rigtig godt, dog har vi alle den samme favorit: kartoffelpizzaen….
Normalt laver jeg pizzaen færdig med det samme, men denne gang prøvede jeg at forbage bundene først og bage pizzaen færdig senere. Bare lige for at se resultatet.

Pizza

Dejen

(4 bunde)

5 dl lunkent vand
20 gram gær
1 spsk honning
1 spsk havsalt
150 gram fuldkornsspeltmel
150 gram durummel
Ca. 300 gram hvedemel

Opløs gæren i vandet sammen med honning og havsalt. Kom speltmel og durummel i og rør det godt sammen. Derefter tilsættes hvedemelet lidt ad gangen og til sidst æltes dejen rigtig godt igennem. Har du ikke tålmodighed eller tid til at ælte dejen de 5-10 minutter det tager, så brug røremaskinen i stedet. Giv den gerne et par minutter for fuld gas (som min søn siger). Sæt derefter dejen til hævning i ½-1 times tid.

Varm ovnen og meget gerne en pizzasten op til 240 grader. Efter ca. ½ time er stenen klar.

Dejen deles nu i 4 stykker og trykkes eller rulles ud i ca. samme størrelse som pizzastenen. Læg dejstykkerne ind på pladen én ad gangen og bag dem i ca. 3 minutter. De skal blot være bagt, ikke være gyldne eller noget. Nu har du nogle dejlige forbagte pizzabunde, som efter afkøling sagtens kan smides i fryseren til en anden dag hvor det skal gå lidt tjept.

Kartoffelpizza

Pizza

1 forbagt pizzabund
50 gram ricotta (italiensk flødeost)
50 gram revet mozzarellaost
1-2 vaskede kartofler skåret i tynde skiver
1 stilk rosmarin
1-2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
Havsalt

Smør den forbagte pizzabund med ricottaost og drys med revet mozzarella. Fordel kartoffelskiver over pizzabunden i et enkelt lag. Pres hvidløg ud i olien og dryp det over pizzaen. Hak rosmarinen og drys over pizzaen. Bages i 7-10 minutter i en forvarmet ovn ved 240 grader – gerne på pizzasten.
Drys med havsalt efter bagning og server.

Gulerod/rødløgspizza med bacon

Pizza

1 forbagt pizzabund
50 gram ricotta
50 gram revet mozzarellaost
1 gulerod, skrællet i tynde strimler med skrælleren
1 stort rødløg eller 2 mindre skåret i tynde skiver
1-2 spsk eddike
100 gram bacon skåret i små tern
Frisk timian
Havsalt

Steg rødløgene på en pande i en smule olie ved middel varme til de bliver bløde – de skal ikke tage farve. Kom eddiken ved og lad det koge ind omkring de bløde løg. Lad løgene køle af. Steg baconternene sprøde. Smør bunden med ricottaost og fordel mozzarella henover. Fordel gulerod, rødløg og bacon over pizzaen og drys til sidst friske timian blade over. Bages 7-10 minutter i forvarmet ovn ved 240 grader – gerne på pizzasten. Drys med havsalt efter bagning og server.

Auberginepizza med cherrytomater og basilikum

Pizza

1 forbagt pizzabund
50 gram ricotta
50 gram revet mozzarellaost
ca. ½ aubergine skåret i små tern
1-2 spsk olie
10-12 cherrytomater
1 håndfuld friske basilikumblade
Havsalt

Steg aubergineternene i olien ved ret høj varme til den bliver gyldne. Smør pizzabunden med ricottaost og drys med mozzarella. Fordel auberginetern og cherrytomater på pizzabunden. Bages i en forvarmet ovn ved 240 grader i 7-10 minutter – gerne på pizzasten. Drys med friske basilikumblade og havsalt og server.2 thoughts on “Pizza”

  • En af mine favoritter er også kartoffelpizzaen. Jeg lader kartoffelskiverne trække i saltvand natten over for at trække lidt væske ud af dem. Det gør kartoflerne mere sprøde. De har en suveræn opskrift på en surdejsbund inde på http://www.bag-mand.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *