Medaljer

Medaljer

Share with:


For noget tid siden bestemte jeg mig for, at prøve at lave en god gammeldags medalje med fløde, creme og syltetøj. Bundene fik jeg bagt i god tid, og så da jeg endelig fik tid til at samle kagerne var det jo bare at få kogt en lækker vanillecreme og piske lidt flødeskum. De var rigtig gode, og så var de nemme at gå til. Den største udfordring var faktisk at få flødeskummet sprøjtet pænt ud på bundene. Så hvis i elsker en god flødekage, så er det bare at komme igang… 

Jeg brugte Mette Blomsterbergs opskrift hele vejen igennem, og den kan varmt anbefales. Specielt synes jeg at kagecremen var rigtig lækker og fyldt med vanille.

Medaljer

(ca. 10 stk.)

Mørdej

300 gram mel
100 gram flormelis
150 gram smør
1 æg

Creme

2½ dl sødmælk
1 vanillestang
35 gram sukker
20 gram maizena
2 æggeblommer

Glasur

150 gram flormelis
Vand

Fyld og pynt

ca. 150 gram jordbær eller hindbærmarmelade
ca. 4 dl piskefløde
Lidt finthakkede pistaciekerner eller frysetørret hindbær
2-3 friske jordbær skåret i skiver eller stykker af mørk chokolade

Medaljebunde og toppe

Til mørdejen smuldres smørret sammen med mel og flormelis. Saml dejen med ægget og ælt den til en ensartet dej. Ælt ikke for meget, dejen skal bare lige være samlet. Læg dejen i køleskabet ½-1 time. 
Rul den kolde dej ud i rigeligt mel, for at undgå at dejen sidder fast i bordpladen. Dejen skal være ca. 3-4 mm. tyk. Udstik cirkler på ca. 7 cm i diameter. Kagerne bliver ekstra fine hvis du har en bølget udstikker. Sådan en har jeg desværre ikke (endnu), men syntes også resultatet bliver fint med en almindelig rund udstikker.
Læg forsigtigt kagerne på bageplader med bagepapir og bag dem i en 200 grader varm ovn i 8-10 minutter til de er gyldne. Lad kagerne køle af på en bagerist. Disse kager kan opbevares i en kagedåse indtil de skal bruges, og derfor laves nogle dage i forvejen.

Creme

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud, bland vanillekorn og sukker og mas kornene godt sammen med sukkeret med en kniv eller lignende. Vanillesukkeret blandes med ½ dl sødmælk og maizena og piskes godt igennem. Tilsæt æggeblommerne og pisk igen. Bring de resterende 2 dl sødmælk i kog i en gryde. Når mælken koger, tilsættes vanilleblandingen og cremen piskes godt igennem alt imens den tykner. Hæld vanillecremen op i en skål og dæk den med film. Filmen skal ligge lige ovenpå cremen, da cremen ellers vil danne skind. Lad cremen køle af i køleskabet i minimum 2 timer. Denne creme skal bruges senest dagen efter den er lavet. Du kan med andre ord sagtens forberede ingredienserne til disse smukke, lækre kager, så du kun mangler at samle dem på dagen hvor de skal bruges.

Opbygning af kagerne

Vælg de 10 flotteste kager som toppe til kagerne. Rør en ikke alt for tyk glasur af flormelis og vand og smør det forsigtigt på toppene. Glasuren skal ikke nå helt ud til kanten. Drys kagerne med pistacie eller frysetørret hindbær inden glasuren stivner. Pisk den kolde creme lind med et piskeris og fyld cremen i en engangssprøjtepose med en smal, rund tyl. Pisk fløden til skum – ikke alt for stift. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt fine, høje ringe ud på bundene, således at der forbliver et “hul” i midten hvor marmeladen og cremen kan gemme sig. Jeg lavede mine fløderinge ca. 4-5 cm høje hvilket måske var lige højt nok, men jeg ønskede at der skulle være en god klat marmelade og creme medaljerne. Når fløderingene er sprøjtet ud på kagerne, fyldes forsigtigt en tsk marmelade i hullet på kagen. Fyld nu hullet helt op med creme og læg toppene på. Pynt toppen med en flødeskumsroset i midten og stik 1 skive jordbær eller 1 stykke chokolade i. Drys evt. med lidt mere pistacie eller hindbær. Men slå dig løs med egne ideér til pyntningen, det er kun fantasien som sætter grænser.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *