Lammecurry
Sommervejret er sat på pause i denne weekend, så det kunne sagtens være nu, at du skal forkæle dig og familien selv med en god, varmtkrydret lammecurry. Du kan selv spice den yderligere op med lidt chili eller cayennepeber. Selv er jeg ikke til det voldsomt stærke mad, men kan godt lide blandingen af de varme, bløde krydderier som kanel og kardemomme.
Lammecurry
(6-8 personer)
650 gram lammebov i tern
150 gram blegselleri i tern
2 store løg i tern
3-4 tsk karry
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
½ tsk spidskommen
½ tsk gurkemeje
½-1 tsk tørret, stødt citrongræs
2 spsk honning
1 ds flåede, hakkede tomater
1 ds kokosmælk
2 tørrrede limeblade
evt. lidt tørrede chiliflager
1 dl grønne eller røde linser
Salt
Citronsaft
Olivenolie til stegning
Krydr lammekødet med salt og brun det i olie ved høj varme, gerne ad 2 omgange, så du får en god stegeskorpe på kødet – på den måde undgår du også at kødet “koger” istedet for at brune. Når kødet er brunet godt af, tages det op af gryden. Skru ned for varmen og steg nu løg og blegselleri i lidt olie til de er bløde og let gennemsigtige. Tilsæt krydderierne og rør godt rundt i blandingen.
Krydderierne smager af mere når de bliver ristet af, så steg løgblandingen ved jævn varme i 5 minutter. Tilsæt honningen og lad det karamellisere sammen med løgene. Tilsæt kødet og saften som er trukket ud af kødet, kokosmælk, hakkede tomater, limeblade og evt. lidt chili.
Lad retten småsimre 1 time og tilsæt herefter linserne. Lad retten koge yderligere 20 minutter. Smag retten til med salt og citronsaft.
Server retten med kogte ris eller couscous, naanbrød, pappadums eller pitabrød, og ikke at forglemme en god skefuld stærk mangochutney og lidt koriander. En kold øl passer iøvrigt glimrende til denne ret.