Jordbærtærte

Jordbærtærte

Share with:


Jeg har længe glædet mig til at starte denne blog, men når jeg nu sidder her og prøver på at forfatte mit første indlæg, så kniber det med at finde ud af hvad der skal stå.
Men på denne Skt. Hans aften, hvor det blæser og småregner, så tror jeg at mit første indlæg skal emme af dansk sommer…. nemlig jordbærtærte.

Jeg lavede denne friske, søde sommertærte til mine kollegaer i fredags, og den forsvandt som dug for solen. Men det er vel også de færreste som ikke bryder sig om jordbærtærte. Normalt når jeg laver denne marcipan tærtebund, så fylder jeg den med friske hindbær og pensler smeltet ribsgele henover, men denne gang blev det til jordbær istedet. Som et lille tvist, sukkersyltede jeg nogle rabarber, og lagen blev til den skønneste gele, som jeg penslede kagen med. Resten af geléen stivnede i en skål, og kunne derefter bruges til pynt på kagen.

Jordbærtærte

Marcipanbund

200 gram marcipan
1 bæger pasteuriseret æggehvide
100 gram sukker

Fyld

400 gram jordbær

Ca. 200 gram ribsgele

Rør marcipan, æggehvide og sukker sammen i en røremaskine. Har du ikke sådan en, så vask hænderne godt og ælt derefter massen godt sammen – det er lidt klistret. Smør eller sprøjt derefter massen ud på bagepapir – svarende til en 20 cm cirkel. Bages ved 200 grader i 12 minutter og afkøler derefter på en rist.

Når tærtebunden er kølet af, fyldes den med ca. 400 gram jordbær skåret i halve. De lægges med skærefladen nedad i et pænt mønster. Smelt ved svag varme ½ glas ribsgelé og pensl det over tærten. Stil den på køl indtil servering og server med en klat flødeskum.



3 thoughts on “Jordbærtærte”

  • Tillykke med indvielsen af bloggen søde kusine! 🙂 Det ser, som altid, super lækkert ud – har gode minder med dig og lignende tærter, hehe! 😉

    Glæder mig til at se hvad du ellers finder på! 🙂 Melder mig hermed som fast læser! Stort knus!

  • Uuuhhh… den var værre 🙂
    Jeg tog den på gefühl, som jeg af og til gør, og fik faktisk ikke skrevet mængderne ned.
    Men jeg har et kæmpe bundt rabarber til at ligge, så jeg skal nok lige prøve at lave den igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *